Середа, 24.04.2024, 18:52
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 5 » СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ ОБРАЛА НОВОГО ГОЛОВУ
09:44
СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ ОБРАЛА НОВОГО ГОЛОВУ

Тридцята сесія районної ради шостого скликання, яка відбулася 28 лютого, на попередні схожою не була. По-перше, за кількістю присутніх. Цього разу крім депутатів районної ради, керівників підприємств, відомств та управлінь, сільських та селищних голів, участь у роботі сесії взяли члени кіровоградського Майдану, представники Кіровоградської обласної федерації хортингу та громадськість селища.

І по-друге, тривалістю сесії – розгляд питань зайняв біля п’яти годин з численними перервами. 

На початку всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих на Майдані. Далі голова районної ради Василь Скляренко зачитав заяву депутатів районної ради фракції Партії регіонів про вихід із фракції та заяву Володимира Тімановського про складання повноважень депутата районної ради. Оскільки Володимир Тімановський очолював лічильну комісію, то потрібно було й обрати нового голову. Депутати внесли кандидатуру Миколи Малини до складу лічильної комісії, а комісію очолив Олександр Зінченко.

Після цього голова районної ради Василь Скляренко заявив про дострокове припинення своїх повноважень. Депутати повинні були проголосувати за його відставку. Та робити їм це довелося двічі. Першого разу шляхом таємного голосування не вистачило голосів «за». Тоді вже Василь Іванович звернувся з проханням все ж дати згоду на його усунення з посади. І під час другого голосування одержали цей результат.

Наступним на сесії було питання про обрання нового голови районної ради.

Депутат Андрій Лаврусь запропонував на голову кандидатуру Миколи Марфули. Свою кандидатуру на посаду голови висунув депутат Олександр Закревський. Кандидати виступили перед депутатами зі своїми програмами. В обговоренні кандидатів на посаду голови виступили Олена Чепіга, Юрій Рацевич, Микола Джоган, Сергій Шпирка та ін. Вони підтримували кандидатуру Миколи Марфули.

За підсумками таємного голосування за Миколу Марфулу з 41 присутнього на сесії депутата віддали свій голос 28. Його конкурент Олександр Закревський набрав 10 голосів. Троє депутатів проголосували проти обох кандидатів.

Після обрання голови депутати вже під керівництвом нового голови Миколи Марфули приступили до розгляду внесених в порядок денний питань. Та з запланованих двадцяти питань розглянули лише два - про внесення змін до рішення районної ради від 31 січня 2014 року № 290 „Про районний бюджет на 2014 рік” та про затвердження ліквідаційного балансу Олександрівського районного комунального агролісогосподарського підприємства, і оголосили перерву до 4 березня.

4 березня продовжила свою роботу тридцята сесія районної ради шостого скликання. У пленарному засіданні взяли участь 29 депутатів. До порядку денного  першим було внесено питання про Звернення депутатів  Олександрівської районної ради Кіровоградської області України до Президента Росії. Пов’язано це з подіями в Автономній Республіці Крим. Депутати одноголосно схвалили Звернення та доручили голові районної ради Миколі Марфулі надіслати це Звернення Президенту Росії В. Путіну. (Текст Звернення опубліковано нижче).

Далі обранці розглянули майже два десятки питань порядку денного та прийняли по них рішення. Серед них інформація прокурора району про стан дотримання  законності та боротьбу зі злочинністю на території району за 2013 рік та кілька  важливих питань, що стосуються медичної галузі, зокрема про районну цільову програму „Цукровий діабет” на 2014 рік, про районну програму протидії захворюванню на туберкульоз на період до 2016 року та внесення змін до районної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2010-2016 роки.. На сесії затверджено районну програму оздоровлення і відпочинку дітей та підлітків на 2014-2017 роки. Внесено зміни до районних програм збереження історичної памяті про перемогу у Великій Вітчизняній війні та до програми розвитку місцевого самоврядування. Розглянуто ряд питань реформування та розвитку житлово-комунального господарства та земельного  законодавства. Депутати також заслухали звіти про виконання районних програм „Молодь Олександрівщини” та впровадження у навчально - виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних  технологій  „Сто відсотків”.

У питанні різному депутати і присутні на сесії представники громадськості знову повернулися до суспільно –політичної ситуації в державі . Свою думку з цього приводу гостро висловив начальник Олександрівського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів Руслан Марієнко, який не схвалює дії радикально налаштованих співвітчизників по знищенню пам’ятників та зокрема і районної Дошки пошани, а також  іншого роду дії, що носять характер вандалізму. Дискутували з цього питання та висловлювали свою думку депутати Андрій Лаврусь, Василь Зеленько, Микола  Лапчик, голова районної організації  партії „Свобода” Сергій Шпирка та інші. Гаряче обговорювалось на сесії і питання законності діяльності загонів самооборони, їх  співпраці з правоохоронними органами.


Переглядів: 627 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024