П`ятниця, 19.04.2024, 15:04
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 14 » ПРАЦЮВАТИ СПІЛЬНО ПРАВООХОРОНЦЯМ І ГРОМАДСЬКИМ ФОРМУВАННЯМ
09:28
ПРАЦЮВАТИ СПІЛЬНО ПРАВООХОРОНЦЯМ І ГРОМАДСЬКИМ ФОРМУВАННЯМ

13 березня, у четвер, відбулося пленарне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради. Вів засідання голова районної ради Микола Марфула. У роботі Координаційної ради взяла участь перший заступник голови районної державної адміністрації Ольга Борота. 

Координаційна рада розглянула ряд важливих питань, що стосуються  життєдіяльності сільських та селищних громад. Зокрема обговорено фінансові завдання  поточного року, забезпечення збереження документів під час надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, благоустрій та утримання в належному стані об’єктів комунальної власності територіальних громад. 

Найбільш жваве обговорення на Координаційній раді викликали питання  діяльності формувань при сільських та селищних радах по охороні громадського порядку та питання протипожежного захисту будівель органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.  

Про надзвичайну важливість питання про роботу громадських формувань свідчило навіть те, що на Координаційну раду були запрошені мало не всі працівники міліції на чолі з начальником Сергієм Козяром. Сільські голови та правоохоронці в обговоренні цієї проблеми сходилися на думці про необхідність якнайтіснішої співпраці, зважаючи на сьогоднішню непросту суспільно-політичну ситуацію в державі. У боротьбі з проявами  правопорушень виграють ті сільські території, де при сільських радах працюють громадські інспектори – помічники дільничних інспекторів. Та такі посади громадських інспекторів введені лише в 11 сільських та селищних радах. Решта через фінансові та кадрові проблеми не мають помічників дільничних. А ситуація сьогодні  така, що вкрай необхідно створювати громадські формування, своєрідні народні дружини, чи як їх зараз називають загони самооборони, в кожному населеному пункті для забезпечення  правопорядку та охорони громадського майна, а то і життя людей. І в цьому місцевим  громадським формуванням  в першу чергу мають допомагати  працівники міліції. Тож на Координаційній раді  всі дійшли  висновку про необхідність хоч би раз у тиждень бачити в селі разом патруль у складі місцевих  дружинників, сільського чи селищного голови та обов’язково дільничного інспектора у міліцейській формі і зі зброєю. Тоді  люди будуть впевнені , що  їх є кому захистити від непроханих гостей чи попередити, а то і припинити  вчасно правопорушення. Та й злочинці, знаючи про таке патрулювання,  не наважаться  на протиправні дії.


Переглядів: 468 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024