Четвер, 25.04.2024, 01:47
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 10 » НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ...
07:21
НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ...

8 травня, у День пам’яті та примирення, в селі Ясиновому на сільському кладовищі відбулося відкриття пам’ятного знаку на братській могилі воїнів-визволителів нашого району.

Мало хто з сельчан знав імена солдат, похованих у цій братській могилі, які загинули, визволяючи Олександрівщину узимку 1943 року. Завдяки пошуковцям було встановлено 22 прізвища воїнів віком від 17 до 47 років. 9 з них – жителі Красносілля, 3 –  з Михайлівки, один з самого Ясинового. Вічний спокій солдата знайшли тут уродженці Росії, Монголії, Вінницької, Дніпропетровської, Полтавської, Харківської, областей. 

Завдяки депутату районної ради, директору АФ”Ясенівська” Дмитру Мамалату було і встановлено цей пам’ятний знак.

На урочистому відкритті пам’ятного знаку були присутні голова райдержадміністрації Ольга Борота, голова районної ради Григорій Гончаренко, відповідальний секретар Кіровоградської обласної комісії з увіковічення пам’яті жертв війни та політичних репресій Павло Фещенко, сільські голови Ясинового та Красносілля, депутати районної ради, жителі навколишніх сіл.

Перед присутніми виступили Ольга Борота, Ясинівський та Красносільский сільські голови Любов Прихідько та Олександра Назаренко, депутат районної ради, завідувач місцевого клубу Алла Федорова, історик-пошуковець Василь Даценко, який доклав немало зусиль, щоб відновити у людській пам’яті імена полеглих воїнів. Василь Даценко передав Ясинівській сільській раді свою книгу ” Щоб пам’ятали. ..”.

Настоятель Свято-Успенської церкви села Михайлівка отець Сергій відправив панахиду за всіма загиблими захисниками рідної землі.

Всі присутні вшанували пам’ять воїнів-визволителів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Урочистості до Дня пам’яті та примирення у Ясиновому продовжилися біля братської могили воїнів-визволителів у центрі села. Війна не закінчена, поки не похований останній воїн…Тому, урочистий мітинг розпочався з відкриття меморіальної дошки на братській могилі Єршову Івану Яковичу, який загинув, визволяючи село Омельгород. Під час перенесення останків воїнів з с. Омельгород до братської могили у Ясиновому, його прізвище не було внесено до основного списку. Завдяки старанням пошуковців та родичів загиблого воїна цю несправедливість було відновлено. Племінник солдата Олександр Вяткін урочисто відкрив меморіальну дошку, яку було виготовлено за його власні кошти. Виступаючи перед присутніми, Олександр Вяткін, громадянин Російської Федерацій, висловив щирі слова вдячності всім присутнім за збереження історичної пам’яті та шани воїнам, які загинули, визволяючи Батьківщину.

Також з нагоди Дня пам’яті та примирення перед присутніми виступили голова районної ради Григорій Гончаренко та Ясинівський сільський голова Любов Прихідько. 

Настоятель Свято-Успенської церкви села Михайлівка отець Сергій відправив панахиду за всіма загиблими захисниками рідної землі, а присутні вшанували пам’ять воїнів-визволителів хвилиною мовчання та поклали квіти до братської могили.

Переглядів: 384 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024