П`ятниця, 29.03.2024, 07:58
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 6 » ЗУСТРІЧ З СІЛЬСЬКОЮ ГРОМАДОЮ СТАРОЇ ОСОТИ
10:31
ЗУСТРІЧ З СІЛЬСЬКОЮ ГРОМАДОЮ СТАРОЇ ОСОТИ

Староосотська сільська рада одна з найчисельніших. На сьогодні тут мешкає майже дві з половиною тисяч жителів. Як їм живеться? Про що їх думки і які прагнення? Цим цікавилися на зустрічі з сільською громадою голови районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв та районної ради Василь Скляренко, яка відбулася 4 грудня у приміщенні школи.

Керівники району разом з Староосотським сільським головою Юрієм Брюховецьким та директором школи Сергієм Кравченком до початку зустрічі оглянули класні кімнати, спортивний зал, їдальню та ознайомилися з життям навчального закладу. 

Зі слів Сергія Кравченка, на сьогодні у школі навчається більше сотні школярів, з яких дванадцять – першокласники. Учні є постійними учасниками обласних та районних олімпіад, спортивних змагань, зльотів шкільних лісництв, звідки повертаються з нагородами. Бо у школі створені всі умови для активного навчання та заняття спортом, переконалися керівники району. А Валерій Авксентьєв навіть відзначив, що навчальний заклад у Старій Осоті чи не найкращий на Олександрівщині.

Про це він відразу сказав вже на зустрічі з жителями села. А вони подякували владі за одержаний в рамках програми „Центральний регіон-2015” новенький шкільний автобус.

Головною ж темою зустрічі з громадою села Стара Осота було обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Спілкуючись з громадою голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв зазначив, - Президент України Віктор Янукович впевнений, що «місцеве самоврядування повинно стати надійним та міцним фундаментом народовладдя. Принципово важливе розширення повноважень місцевих рад, максимальне усунення бюрократичного апарату від вирішення питань розвитку територіальних громад».

На території сільської ради успішно діють медичні заклади, заклади культури, сільськогосподарські підприємства, промислові об’єкти, зокрема, нещодавно збудований молокозавод у Новій Осоті. А на сьогодні хвилює громаду освітлення вулиць. Як пояснив сільський голова, вже готова проектна документація на проведення освітлення центральних вулиць Старої Осоти, Нової Осоти та Поселянівки, та, на жаль, до цього часу ще не здійснені проплати.

Валерій Авксентьєв запевнив, обов’язково посприяє, щоб найближчим часом з’явилося освітлення на вулицях населених пунктів, які належать Стороосотській сільській раді, та була якісно організована принаймні виїзна торгівля продуктами харчування в Іванівці.

Стосовно оплати за виготовлення генерального плану села, то Валерій Володимирович сказав, що потурбується, щоб вже наступного року сільська громада мала необхідну суму.

 - Президент України головним очікуваним результатом успішного впровадження регіональної політики називає зростання добробуту, підвищення комфорту й безпеки життєдіяльності людини на всій території. Сьогодні ми переконалися, що на території Староосотської сільської ради дбають про добробут і комфорт жителів, - зазначив Валерій Авксентьєв.
Переглядів: 482 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024