П`ятниця, 29.03.2024, 16:17
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 1 » ЗАСІДАННЯ ЦЕНТРУ НАДАННЯ В РАЙОНІ ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ
08:38
ЗАСІДАННЯ ЦЕНТРУ НАДАННЯ В РАЙОНІ ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ

Забезпечення взаємодії місцевих органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, волонтерських та громадських організацій під час вирішення питань, пов’язаних з лікуванням, реабілітацією, соціальною адаптацією, забезпеченням земельними ділянками, наданням правової допомоги, освітніх послуг, допомоги з працевлаштуванням учасників антитерористичної операції – ці актуальні питання розглядалися на засіданні Центру надання в районі допомоги учасникам антитерористичної операції, яке відбулося 30 листопада у райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Анатолія Каражбея за участі голови районної ради Григорія Гончаренка та керівника Центру надання в районі допомоги учасникам антитерористичної операції Валентини Гирич.

На засіданні координатори Центру доповіли про напрямки роботи по своїм галузям.

З інформацією про виконання районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції і членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014 -2015 роки на нараді виступила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Людмила Ковтун. За її словами, в управлінні соціального захисту населення Олександрівської районної державної адміністрації перебуває на обліку 69 осіб, які мають статус учасника АТО, серед яких – 3 інваліди війни, 63 учасники бойових дій та 3 сім’ї загиблих учасників АТО. Станом на 23 листопада виплачена одноразова матеріальна допомога на загальну суму 55,5 тис. грн., а саме – 2 сім’ям загиблих   – 20,0 тис,гри., 1 пораненому учаснику АТО – 5,0 тис,гри., 61   члену сімей осіб, які в даний час перебувають в зоні АТО – 30,5 тис. грн. Одноразова матеріальна допомога виплачена на загальну суму 20,0 тис. грн.: 1 сім’ї загиблого в сумі 10 тис. грн. та 2 пораненим в сумі 10 тис. грн.

Охоплено оздоровленням і відпочинком в пришкільних таборах 35 дітей, батьки яких приймали участь в проведенні АТО. За рахунок коштів районного бюджету оздоровлено в ДЗОВ «Жовтень» 24 дитини, батьки яких приймають участь в проведенні АТО, 3 сім’ям учасників АТО надано путівки сімейного відпочинку.

Станом на 23 листопада забезпечено 4 учасники бойових дій АТО безкоштовними санаторно-курортними путівками за рахунок державного та обласного бюджету.

Про роботу районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у цьому напрямку доповіла директор центру Тетяна Приходько. Так, Олександрівським РЦСССДМ проводиться робота щодо вивчення потреб демобілізованих учасників антитерористичної операції про що складаються соціальні паспорти. Станом на 30 листопада 2015 року складено 43 соціальні паспорти демобілізованих учасників АТО, відповідно до яких надається необхідна допомога. Серед проблемних питань, вирішенню яких сприяє РЦСССДМ можна відмітити потреби у працевлаштуванні, влаштуванні дітей до навчальних закладів, потреба в медичних послугах тощо.

Важливим напрямком роботи центру є надання психологічних послуг демобілізованим воїнам АТО. Колишні воїни поінформовані про можливість отримати послуги психолога в центрі медико-психологічної реабілітації "КОМПАС” при військовому госпіталі м. Кіровограда. Було досягнуто домовленості про надання психологічних послуг психологом закладу 3 учасникам АТО. Також психолог центру проводила роботу з мамою загиблого воїна Бойко Руслана Вікторовича з с Михайлівки.

Начальник відділу Держгеокадастру в районі Андрій Карпенко доповів про забезпечення реалізації учасниками АТО конституційних прав на отримання земельних ділянок. Так, відділом була проведена повна інвентаризація заяв учасників АТО (у територіальних органах, ЦНАПах, сільських, селищних радах, переданих до Головного управління) протягом 2013-2015 років та виявлено, що учасниками антитерористичної операції до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Олександрівського району було подано 176 заяв щодо реалізації ними права власності чи користування на землю. З них 90 громадянам-учасникам АТО надано дозволи на розроблення відповідної документації із землеустрою на 92 ділянки загальною площею 169,68 га. На даний час затверджено 10 проектів землеустрою на 12 ділянок загальною площею 18,25 га.

Відділом погоджено 27 проектів землеустрою, згідно з якими зареєстровано 25 ділянок.

За інформацією головного лікаря Олександрівського ЦПМСД Олександра Зубахи, протягом 2015 року медична допомога учасникам АТО та особам, вимушено переміщеним з окупованих територій надавалась всією мережею ЦПМСД – 6 амбулаторіями та 25 ФАПами. Центром розроблено план щодо медичної, психологічної, професійної реабілітації учасників АТО, переміщених осіб, демобілізованих та членів сімей учасників, відповідно до якого створено реєстри учасників АТО, розроблена дорожня карта для демобілізованих. Згідно плану надається позачергове медичне обслуговування, здійснюється інформаційний супровід учасників та демобілізованих під час звернень, а також протезування   та реабілітації, проводиться інформування про можливості санаторно-курортного лікування.

Голова районної організації ветеранів України Микола Линник поінформував про активну участь ветеранських організацій району по надання допомоги учасникам АТО. Так, підтримуючи ініціативу Олександрівської РДА та районної ради Олександрівська районна організація ветеранів України через газету "Вперед” звернулась до жи­телів району з закликом прийняти участь в благодійній акції по збору коштів для потреб воїнів АТО. Було зібрано 212 тис. гривень. Дані кошти витрачалися на допомогу пораненим воїнам АТО. Було придбано 38 бронежилетів, 45 комплектів амуніції, 30 радіо гар­нітур, 1 міні електростанція, а також були придбані бензопили, захисні окуляри, на­колінники, медикаменти.

Сільські первинні організації ветеранів приймали активну участь в зборі продуктів харчування для потреб воїнів АТО.

Разом з Олександрівською організацією ТСОУ, спільно з воїнами інтернаціона­лістами в школах району проводили патріотично-виховну роботу направлену на за­хист цілісності і незалежності нашої країни.

З роботою волонтерів району присутніх ознайомила керівник Центру надання в районі допомоги учасникам антитерористичної операції Валентина Гирич. Також вона повідомила, що з метою активізації роботи щодо надання учасникам антитерористичної операції допомоги нею буде проводитись особистий прийом громадян щопонеділка з 9:00 до 11:00 у приміщенні райдержадміністрації.

Про виконання районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції і членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014 -2015 роки на нарді також доповіли директор районного центру зайнятості Олександр Волошин та начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Тимко.

Координатори Центру надання в районі допомоги учасникам антитерористичної операції детально обговорили виступи, висловили свої пропозиції щодо підвищення ефективності роботи Центру.

Підводячи підсумки засідання, перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Каражбей та голова районної ради Григорій Гончаренко наголошували на необхідності створення чіткого реєстру демобілізованих воїнів АТО, що би мати змогу надати допомогу кожному.

Також вони акцентували увагу на спільній роботі між органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та підприємцями, фермерськими господарствами щодо надання допомоги учасникам антитерористичної операції.

Переглядів: 402 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024