П`ятниця, 29.03.2024, 11:40
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 27 » ЗАГИБЛОМУ ГЕРОЮ З МИХАЙЛІВКИ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ
14:13
ЗАГИБЛОМУ ГЕРОЮ З МИХАЙЛІВКИ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ

26 листопада на фасаді Михайлівської загальноосвітньої школи було відкрито пам’ятну дошку загиблому в зоні АТО, колишньому учневі цієї школи та жителю села Роману Бойку.

Роман, стрілець Української Армії пішов боронити кордони Батьківщини на Сході у травні 2014 року. Довелося воювати у селі Славному Донецької області. Та вже в кінці листопада мама Романа отримала звістку про тяжку втрату – смерть сина.

Народився і виріс хлопець у Михайлівці, закінчив школу, служив у сухопутних військах наземно-повітряної оборони. Тому після його загибелі, без жодного сумніву, сільська громада та педагогічний колектив школи вирішили відкрити меморіальну дошку на честь свого героя.

За матеріальної допомоги депутата районної ради та колишнього сільського голови Олександра Савченка було виготовлено пам’ятну дошку. З ініціативи директора Михайлівської школи В’ячеслава Максимченка на сесію сільської ради винесли питання про перейменування однієї з місцевих вулиць на честь Романа Бойка.

А того дня вшанувати пам’ять свого героя зібралися учні, вчителі школи, односельчани. Право відкрити меморіальну дошку було надано племінникам загиблого Вікторії і Дмитру.

Свої співчуття мамі Романа висловили голова Олександрівської районної державної адміністрації Ольга Борота, голова районної ради Григорій Гончаренко, військовий комісар Олександрівського району Олексій Сєргєєв, Михайлівський сільський голова Світлана Гавриш та перша вчителька героя Валентина Єршова.

Отець Сергій освятив меморіальну дошку, відслужив службу по Роману Бойку та всіх військових, які загинули захищаючи Батьківщину. Українських захисників, які віддали своє життя за нашу свободу, пом’янули хвилиною мовчання.

На роковини смерті свій біль втрати, свою самотність і сум мама загиблого героя передала через вірш. Ніхто не стримував сліз, бо не повернеться вже ніколи до маминого гнізда її ясний сокіл, її кровинка.

Холодний вітер нікого не зрушив з місця – на фасаді школи перед ними був приклад мужності, героїзму, патріотизму і самовідданості. Пам’ятна дошка завжди буде нагадувати про тих, завдяки кому ми можемо жити у вільній країні.

На мітингу, що його підготували працівники та учні Михайлівської школи, не забули і про військовослужбовців із села, які сьогодні боронять кордони України на Сході. Це – Ігор Куроп’ятник, В’ячеслав Тарабанов, Микола Поліщук, Олександр Гриб.

В Олександрівському районі це уже четверта меморіальна. Раніше уже було відкрито пам’ятні дошки загиблим героям на фасадах Олександрівського НВК №3, Єлизаветградківської ЗШ та Несватківського НВК.

Переглядів: 465 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024