Субота, 20.04.2024, 05:02
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Лютий » 14 » ВШАНУВАЛИ ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ
14:44
ВШАНУВАЛИ ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У цей день, тридцять  один рік тому, обмежений контингент радянських військ вийшов з території Афганістану. Це пам’ятна і скорботна дата для тих, хто в молоді роки пережив біль від втрати бойових друзів, та понад усе цінує бойове товариство та людську гідність.

Солдати і офіцери, які повернулися з Афганістану, як ніхто, усвідомили справжню ціну життя і миру, війни і смерті. Люди, які пережили загибель своїх друзів, бачили горе та руйнування і жахи війни, найменше хотіли її повторення. Але через роки багатьом з них знову довелося взяти до рук зброю – вже для захисту власної Батьківщини, своєї свободи, гідності і самого життя. Вони стали взірцем для молодих воїнів, прикладом мужності та героїзму на полі бою. Навіки пам’ять воїнам-афганцям, що полягли смертю хоробрих на Сході України!

14 лютого в Олександрівці біля пам’ятника Воїнам-інтернаціоналістам  відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виводу радянських військ із Афганістану. У заході взяли участь воїни-інтернаціоналісти, голова райдержадміністрації Андрій Лапа та голова районної ради Григорій Гончаренко, представники підприємств, установ та організацій селища, громадськість.

Перед присутніми виступив голова райдержадміністрації Андрій Лапа. Він подякував ветеранам за їх честь, мужність та стійкість, і закликав усіх присутніх віддати шану тим, хто з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок.

Голова райдержадміністрації Андрій Лапа та голова районної ради Григорій Гончаренко за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав нагородили грамотами райдержадміністрації та районної ради членів Олександрівської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Олександра Балхановського, Сергія Богданова, Володимира Гніденка, Івана Лук’яненка, Анатолія Ткаченка.

Військовий комісар Олександрівського районного військового комісаріату Юрій Антонов за активну громадянську позицію, високий патріотизм, вагомий внесок у розвиток волонтерського руху для підтримки військовослужбовців Збройних Сил України в зоні ООС (АТО) та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав вручив подяки Олександрівського районного військового комісаріату голові Олександрівської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)воїнам-інтернаціоналістам Анатолію Кравченку та воїнам-інтернаціоналістам Сергію Лаврусю і Дмитру Байбутліді.

На знак глибокої скорботи присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

Концертну програму з нагоди   Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав підготували артисти районного Будинку культури та вихованці РЦДЮТ.

По завершенню урочистостей присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам.


Після урочистих заходів воїни-інтернаціоналісти зібралися у Свято-Успенському храмі Олександрівки, де було відслужено панахиду за загиблим учасниками бойових дій на території інших держав.

А потім "афганці”, у тісному колі, за святковим столом згадували свою бойову молодість і події тих далеких років. 

У цьому році до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав  було надано адресну матеріальну допомогу в сумі 54,6 тис. грн. Вона була виплачена у таких розмірах: особам з інвалідністю внаслідок війни – 500 грн., учасникам бойових дій – 400 грн., сім’ям загиблих – 5080 грн.


Переглядів: 189 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024