Четвер, 25.04.2024, 04:26
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 18 » ВШАНУВАЛИ ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ
10:59
ВШАНУВАЛИ ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У цей день, тридцять  років тому, обмежений контингент радянських військ вийшов з території Афганістану. Це пам’ятна і скорботна дата для тих, хто в молоді роки пережив біль від втрати бойових друзів, та понад усе цінує бойове товариство та людську гідність.

Солдати і офіцери, які повернулися з Афганістану, як ніхто, усвідомили справжню ціну життя і миру, війни і смерті. Люди, які пережили загибель своїх друзів, бачили горе та руйнування і жахи війни, найменше хотіли її повторення. Але через роки багатьом з них знову довелося взяти до рук зброю – вже для захисту власної Батьківщини, своєї свободи, гідності і самого життя. Вони стали взірцем для молодих воїнів, прикладом мужності та героїзму на полі бою. Навіки пам’ять воїнам-афганцям, що полягли смертю хоробрих на Сході України!

15 лютого у залі засідань райдержадміністрації відбулися урочисті збори з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виводу радянських військ із Афганістану. У заході взяли участь воїни-інтернаціоналісти району, керівники та представники райдержадміністрації, районної ради, підприємств, установ та організацій селища, громадськість.

Перед присутніми виступили голова райдержадміністрації Ольга Борота та голова районної ради Григорій Гончаренко. Вони подякували ветеранам за їх честь, мужність та стійкість, і закликали усіх присутніх віддати шану усім тим, хто з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок.

Помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко вручила подяки від парламентаря багатьом воїнам-афганцям.

На знак глибокої скорботи присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих в Афгані.

Концертну програму підготували артисти районного Будинку культури.

По завершенню урочистостей присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

Після урочистих заходів воїни-інтернаціоналісти зібралися у Свято-Успенському храмі Олександрівки, де було відслужено панахиду за загиблим учасниками бойових дій на території інших держав.

А потім "афганці”, у тісному колі, за святковим столом згадували свою бойову молодість і події тих далеких років. 

А голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Анатолій Кравченко вручив ветеранам-інтернаціоналістам медаль до 30-ї річниці виведення військ з Афганістану "Честь. Мужність. Пам’ять.”

У цьому році до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав  було надано адресну матеріальну допомогу в сумі 46,8 тис. грн. Вона була виплачена у таких розмірах: особам з інвалідністю внаслідок війни – 400,00 грн., учасникам бойових дій – 300,00 грн., сім’ям загиблих – 5080,00 грн.


Переглядів: 309 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024