Четвер, 25.04.2024, 11:42
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 28 » ВИРІШУВАТИ ПРОБЛЕМИ РАЗОМ
16:27
ВИРІШУВАТИ ПРОБЛЕМИ РАЗОМ
    У вівторок, 26 липня, голова районної ради Василь Іванович Скляренко з ро­бочим візитом побував у селах Букварці та Родниківці.
    Першою була Букварка. В селі нараховується 350 жителів. З них — 62 дітей віком до 18 років, в тому числі 34 дітей шкільного віку. Школи і дитсадка нині в селі немає. Шкільним автобусом учнів підвозять до Під­лісненської школи.
    У Букварці працюють об‘єкти соціальної сфери. Тож роботу розпочали саме з них. В.І. Скляренко разом з сільським головою В.Є Щор­бою спершу побували в бібліотеці. Бібліотекар З.А. Ставенко розповіла, що книжковий фонд бібліотеки налічує 4200 примірників, який щорічно поповнюється книгами здебільшого за рахунок коштів, отриманих бібліотекою за платні пос­луги.
    У цьому ж приміщенні знаходиться і відділення зв’язку, завідуюча С.А. Михайлова нарікала, що тече дах, через те й обвалюється стеля. Що стосується безпосе­редньої роботи пошти, то Василь Іванович звернув увагу і наголосив на перед­платі районної газети, яку з 150 сільських дворів перед­плачують тільки у 14.
    Наступним був гарний сільський магазин. У магазині є всі необхідні продукти, товари і чимало з них кіровоградського вироб­ництва.
    Важливим закладом на селі є ФАП. Букварські селяни цінують і поважають свого фельд­шера В.О. Тищенка. Він, хоч і молодий, але хороший фахівець, завжди приходить на виклики, надає необхідну допомогу селянам. Сам закуповує в Олександрівці всі необхідні ліки. А стосовно приміщення ФАПУ, то тут давно збира­ються поміняти вікна, двері, полагодити дах.
    Всі надії і сподівання, як сказав сільський голова В.Є. Щорба, на керівника місце­вого господарства В.М. Гусака. Оглянули зовні й нині діючий сільський клуб. Ко­лись планували плиткою обкласти, а тепер — хоч би поштукатурити. Голова районної ради наголосив на негайному складанні кошторису для ремонту об’єктів соціальної сфери Букварської сільради – сільського клубу, ФАПу, пошти, а також фасаду перед бібліотекою і поштою. Відразу ж стосовно ре­монтів відбулася зустріч з керівником місцевого госпо­дарства В.М. Гусаком. Він також запитав у сільського голови про кошторис на необхідні матеріали і вико­нання ремонтних робіт.
     На завершення у сільраді Букварки відбулася зустріч з селянами. У людей до голови район­ної ради В.І. Скляренка та до юрис-консульта земельного відділу району І.В. Бе­ре­зенко було чимало запитань.
    Орендаря Ю.О. Гудима хвилювала висока орендна плата за водне плесо. Всіх, без винятку, цікавила мож­ливість придбання газу в балонах. Були нарікання на РЕМ, що не завжди попереджають про відключення електро­енергії, а також до роботи правоохоронців щодо не розслідуваних крадіжок, зокрема пограбування бу­динку В.В. Пасічника у бе­резні цього року. В.І. Скляренко пообіцяв посприяти у вирішенні їхніх проблемних питань. І нагадав, що проблеми краще вирі­шувати по мірі їх над­ходження.
    – Ви можете прийти на прийом до мене чи до голови районної державної адмі­ністрації В.В. Авксентьєва у будь-який день, не обо­в’язково в прийомний, і якщо ми на місці, то обов’яз­кового вас приймемо і, по-можливості, допоможемо, – підкреслив керівник.
    Цими ж словами В.І. Скля­ренко розпочав зустріч з громадянами у селі Род­никівці. Сказав, що і нині приїхали вислухати і до­помогти. Районному керів­никові В.І. Скляренку, Род­никівському сільському го­лові О.О. Назаренку, керів­нику місцевого господарства О.В. Джемелінському було адресовано чимало запи­тань. Жителька Ясинуватки З.Г. Халімова добивалася більшої земельної частки-паю. Г.Л. Чайку, як і багатьох родниківських селян, хвилю­вали погані дороги, а ще більше – відсутність лікаря в місцевій амбулаторії.
    Запитували й про можли­вість відкриття в селі млина, олійниці та інше. На всі питання керівники дали вичерпні відповіді. Економічно обгрунтував свою відповідь керівник „Агроконтракт-Н” О.В. Дже­мелінськй стосовно недо­цільності відкриття млина і олійниці. Безперечно, більшість проблем сіл буде вирішено. Адже голови сільських рад тісно і ефективно співпра­цюють з керівниками госпо­дарств, які орендують землю у селян на територіях їхніх сільрад, і разом дбають про долю своїх сіл, про нинішнє й майбутнє.
Переглядів: 756 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024