Субота, 20.04.2024, 02:58
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 5 » ВИРІШЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ПРОБЛЕМ МІСЦЕВИХ РАД – ПРІОРИТЕТ У РОБОТІ ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ РАДИ
08:27
ВИРІШЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ПРОБЛЕМ МІСЦЕВИХ РАД – ПРІОРИТЕТ У РОБОТІ ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ РАДИ

3 лютого, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко разом зі своїм заступником Іваном Владовим перебували у місті Києві, де провели ряд зустрічей щодо удосконалення земельного законодавства в частині вирішення проблем, з якими стикаються місцеві ради. 

Кіровоградська обласна рада підготувала 4 законопроекти, які забезпечать розширення повноважень органів місцевого самоврядування з розпорядження земельними ділянками, у тому числі за межами населених пунктів і водними об'єктами, зменшення кількості розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок при їх наданні, а також удосконалять законодавство у сфері лісових відносин, зокрема щодо вирішення питання стосовно утримання, експлуатації, збереження захисних насаджень лінійного типу.

Олександр Чорноіваненко та Іван Владов зустрілись із заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В'ячеславом Негодою, з яким обговорили зазначені законопроекти, а також питання майбутньої децентралізації влади. Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко наголосив при зустрічі, що область готова до впровадження пілотних проектів з децентралізації влади, якщо такі будуть.

У результаті зустрічей кіровоградські високопосадовці отримали підтримку земельних законопроектів у комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України, а заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В'ячеслав Негода запевнив їх, що найближчим часом дані законопроекти будуть внесені на розгляд Верховної Ради України.

Для прискорення вирішення земельних проблем обласна рада також направила дані законопроекти всім народним депутатам України від Кіровоградської області.

Крім того, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та його заступник Іван Владов передали до Верховної Ради України зміни до Податкового кодексу України, які передбачають створення рівних умов для комунальних підприємств, оскільки за існуючої системи вони не є конкурентоспроможними в порівнянні з іншими підприємствами.

Переглядів: 447 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024