Четвер, 28.03.2024, 23:10
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 24 » ВІДКРИТТЯ ІНТЕРНЕТ-ЦЕНТРІВ У БІБЛІОТЕКАХ
10:21
ВІДКРИТТЯ ІНТЕРНЕТ-ЦЕНТРІВ У БІБЛІОТЕКАХ

    Щодня люди дізнаються щось нове, тобто отримують інформацію-відомості про навколишній світ. З давніх-давен і до наших днів для зберігання і передачі інформації люди використовували малюнки і різні символи. На чому лише не писали древні народи, поки винайшли папір. Паперові документи увійшли до нашого ужитку давно і міцно. Але час йшов, і все змінювалось. Нам пощастило жити в час небувалого злету науково-технічного прогресу, жити у столітті інформації. Технічний прогрес приніс нові джерела та носії інформації. Працівники бібліотеки давно відчули необхідність змін у своїй роботі, створення передумов для якісно нового інформаційного обслуговування користувачів шляхом надання вільного доступу не лише до друкованих, а й електронних документів. Нові інформаційні потреби неможливо якісно задовольнити лише традиційними інформаційними ресурсами. А перефразовуючи когось із „Великих”, можна сказати, що інформація робить людину господарем світу. Тому й не дивно, що створення при Олександрівській     районній бібліотеках для  дорослих та дітей, Розумівській та Несватквській сільських бібліотеках безкоштовного Інтернет-центру отримало широкий резонанс. Ці бібліотеки  виграли гранд по програмі Бібліоміст за сприянням ради міжнародних наукових досліджень та обмінів ІRЕХ. В результаті вони отримали комп'ютери, оснащені сучасним програмним забезпеченням, технічним обладнанням та веб-камерами.

   Офіційне відкриття Інтернет-центрів відбулося 20 жовтня. І в Олександрівці, і в Розумівці та Несватковому відкриття Інтернет-центру проходило святково. Саме свято мало вигляд театралізовано дійства. Розділити радість такої події, особливо у сільській місцевості, де  доступу до Інтернету практично  немає, приїхали в Розуміївку голови районної державної адміністрації та районної ради Валерій Авксентьєв та Василь Скляренко, представники регіонального представництва Бібліомоста. Вони взяли участь у відкритті Інтернет-центру і в районній бібліотеці та Несватковому. А радість і важливість Інтернет-центру в Несватківській бібліотеці розділили разом з земляками  заступник голови районної ради Олександр Невмержицький та заступник голови районної державної адміністрації Людмила Литвин. Учасники цих святкових заходів з нагоди відкриття в  бібліотеках Інтернет-центрів наголошували, що сучасні технології, які прийшли в бібліотеки, - це вимога часу.

     Адже бібліотека – це організм, який буде живим тоді, коли він змінюється разом з суспільством в цілому, та користувачами зокрема. Сучасна людина, яка живе в умовах інформаційного суспільства, повинна вміти не тільки читати, писати, говорити, але швидко та вільно орієнтуватися у потоці усної та писемної інформації. Оновлюється освіта, вводяться нові програми технології навчання, але головним залишаєте вміння учнів вчитися, самостійно знаходити інформацію, оцінювати її, обробляти, аналізувати, використовувати та створювати нову. Метою центрів є реалізація конституційних прав громадян на вільне зібрання, зберігання, використання та поширення інформації, ефективне використання інформаційного простору мережі Інтернет для розвитку освіти, науки, культури та підприємницької діяльності, розширення сфери інформаційних послуг бібліотек. Саме бібліотеки повинні стати культурним інформаційним центром. Майбутнє за   всесвітньою мережею  Інтернет, бо сьогодні кожній сучасній людині важко  уявити своє життя  без Інтернету.  Інтернет-центри надаватимуть користувачам, на додаток друкованих  джерел  інформації, доступ до світових електронних інформаційних  ресурсів. Тож відкриття Інтернет-центрів в бібліотеках суттєво покращить їх позитивний імідж.

Переглядів: 1341 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024