Субота, 20.04.2024, 15:18
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 7 » ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ НАЦІОНАЛЬНОГО ЗАСЛУЖЕНОГО АКАДЕМІЧНОГО НАРОДНОГО ХОРУ УКРАЇНИ ІМЕНІ Г.Г. ВЕРЬОВКИ
10:23
ВІДБУВСЯ КОНЦЕРТ НАЦІОНАЛЬНОГО ЗАСЛУЖЕНОГО АКАДЕМІЧНОГО НАРОДНОГО ХОРУ УКРАЇНИ ІМЕНІ Г.Г. ВЕРЬОВКИ

У неділю на сцені районного Будинку культури  відбувся концерт Національного заслуженого академічного народного хору України імені Г.Г. Верьовки під керівництвом народного артиста України, Героя України, лауреата державної премії імені Тараса Шевченка, академіка Анатолія Авдієвського.

Сказати, що це був чудовий концерт. Це нічого не сказати. Виступ цього відомого на всю Україну колективу і всесвітньо визнаного треба було просто бачити. Тож всі, хто прийшов на цей концерт, було просто вражені несказанною майстерністю артистів і колоритом українських народних костюмів. Кожен номер глядачі сприймали бурхливими оплесками і вигуками: „Молодці!” і „Браво!”

Чудова українська народна пісня може викликати радість і смуток, сльози і усмішку, вона нікого не залишає байдужим, змушує переживати, бентежить душу. Такий же колоритний і український танець. Тож протягом всього концерту зал жив в одному емоційному пориві. А духовний гімн України на слова великого Кобзаря „Реве та стогне Дніпр широкий” зал, стоячи, в єдиному пориві виконував разом з артистами.

Тож поки живе українська пісня – житиме Україна.

Майже півстоліття Національним заслуженим академічним народним  хором України імені Григорія Верьовки керує академік Анатолій Авдієвський. Олександрівщині поталанило на відомих людей. І Анатолій Авдієвський також народився в нашому краї.

У серпні відомий наш земляк відзначив свій вісімдесятирічний ювілей. І приїзд його зі своїм колективом на свою малу батьківщину був своєрідним  подарунком землякам.

На гостинній Олександрівській землі Героя України, народного артиста України, академіка Анатолія Тимофійовича Авдієвського та його прославлений колектив зустрічали керівники району - голови районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв та районної ради Василь Скляренко. За українською традицією хлібом-сіллю на вишитому рушниці. Керівник хору та гості відвідали село Підлісне, де народився Анатолій Авдієвський. На будинку, де жила родина Авдієвських, урочисто було відкрито пам’ятну дошку.

Героя України на його малій батьківщині вітали керівники району, колишні односельчани. Виступаючи перед земляками з нагоди такої події, Анатолій Авдієвський щиро дякував за те, що його шанують і пам’ятають. Він також не забуває, звідки його корені. Це, каже, заповів йому батько, колишній ветеринарний лікар, який приїхав за направленням працювати у Федвар, нині село Підлісне, у далекі тридцяті роки минулого століття. 

Про життєвий і творчий шлях нашого знаного земляка академіка Анатолія Авдієвського розповідає і експозиція в районному краєзнавчому музеї, яка також приємно вразила гостя.

- Моя душа сповнена радістю зустрічі з рідним краєм, де я побачив світ. І мені приємно дарувати землякам мою творчість, нашу рідну українську пісню, в якій живе душа народу, його історія і голос роду. Я завжди несу нашу пісню в душі, мій голос звучить для мого народу, - таким є життєве кредо великого майстра.






Переглядів: 942 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024