Вівторок, 19.03.2024, 13:39
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 24 » В ОЛЕКСАНДРІВСЬКОМУ РАЙОНІ З РОБОЧОЮ ПОЇЗДКОЮ ПЕРЕБУВАВ НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДР ЄДІН
09:41
В ОЛЕКСАНДРІВСЬКОМУ РАЙОНІ З РОБОЧОЮ ПОЇЗДКОЮ ПЕРЕБУВАВ НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДР ЄДІН

22 та 23 лютого у нашому районі з робочою поїздкою побував народний депутат України Олександр Єдін. Це вже не перша поїздка народного депутата в Олександрівський район. Восени минулого року Олександро Єдін зустрічався з виборцями сіл Бовтишки, Розумівки, Соснівки, Цвітного, трудовими колективами ДП „Олександрівський лісгосп”, філії „Олександрівський райавтодор”. Народний депутат Олександр Єдін обраний у Верховну Раду за партійним списком Партії регіонів. І хоча минула виборча система не передбачала депутатів-мажоритарників, та Партія регіонів розподілила своїх депутатів за окремими округами. У нашому 103 окрузі працює О.Й. Єдін і дуже відповідально ставиться до покладених на нього обов'язків, так би мовити, бути куратором округу, підтримувати найтісніші зв'язки безпосередньо з виборцями, щоб, знаючи ситуацію на місцях, вдосконалювати законодавчу базу, конкретно вирішувати наболілі проблеми регіонів. Саме так Олександр Єдін визначає мету своїх поїздок в округ, і в наш район зокрема.

Цього разу народний депутат зустрічався з виборцями Красносілля, Михайлівки, Єлизаветградки, Лісового. Це одні з найбільших населених пунктів району. Про проблеми цих населених пунктів народний депутат знає з листів жителів. У минулому році практично кожен мешканець району отримав листи від депутата з пропозицією написати йому про найбільш актуальні проблеми села чи селища. Таких листів-відповідей депутат одержав більш 2-х тисяч з нашого району. Всі вони опрацьовані. І під час зустрічей О.Й. Єдіну простіше орієнтуватися в проблемах населених пунктів.

Найчастіше люди писали депутату про необхідність  вирішення питання покращення медичного обслуговування, відновлення вуличного освітлення, створення нових робочих місць, ремонту сільських доріг, проблеми вивезення та утилізації твердих побутових відходів. Багато чого уже зроблено, наголосив О.Й. Єдін, завдяки внесенню цих пунктів в обласну Програму  „Центральний регіон-2015”, розроблену з ініціативи губернатора області Сергія Ларіна. Народний депутат високо оцінив цю регіональну програму, яка, по суті, вперше розроблена в нашій області, і запевнив, що він сприятиме разом з місцевою владою, аби вона була виконана до кінця.

Хоча, реально оцінюючи нинішню соціально-економічну ситуацію в державі, потрібно ще багато працювати.

Звітуючи перед виборцями про свою роботу у Верховній Раді, народний депутат під час спілкування з людьми говорив про реальний стан справ у державі. На сьогодні Україна перебуває  в непростій ситуації, яка перш за все пов'язана з непомірно високою ціною на російський газ. О.Й. Єдін навів лише один промовистий факт: щомісяця наша держава втрачає на переплатах за російський газ один мільярд доларів. А ці кошти можна було б використати на соціальні потреби – підвищення пенсій, зарплат, державних допомог незахищеним верствам населення. Однак, незважаючи на непосильний газовий тягар, а також необхідність погашення короткострокових кредитів, запозичених попередньою владою, що забирають значну частину державного бюджету цього року, в Україні не згорнута жодна  соціальна програма, підкреслив О.Й. Єдін. Навпаки, влада знаходить можливості постійно підвищувати соціальні стандарти. Так, уже найближчим часом, сказав народний депутат, мінімальні розміри пенсій будуть дорівнювати прожитковому мінімуму, зростуть й інші соціальні виплати, допомога при народженні дитини, мінімальна заробітна плата.

Болючою темою продовжує залишатися виплата пільг. На переконання депутата, свого часу були прийняті популістські закони щодо призначення пільг, не підкріплені і не розраховані фінансово. Сьогодні, сказав депутат, аби виплачувати всі визначені пільги, потрібно більше 200 мільярдів гривень, тоді як весь бюджет держави на 2012 рік складає 440 млрд. грн. Чи витримає держава таке навантаження на бюджет? Звичайно ні. Тому, переконаний народний депутат, популізм тут зайвий. Держава, як і кожен  господар, не може витрачати більше, аніж заробляє. Хоча пільг ніхто не відміняє, от тільки виплати мають бути реальними, виходячи з економічних і фінансових можливостей держави.

Під час спілкування з виборцями вони поставили депутату чимало запитань, хоча більшість з них стосувалися суто регіональних проблем, які можна вирішити на місці разом з місцевою владою. Це і автобусне сполучення, зокрема важливе для жителів Гутницької, і ремонт дороги до цього села, і актуальність відкриття пункту первинної переробки молока в селі Красносіллі. А от в Михайлівці болюча проблема – температурний режим у школі, необхідність заміни старого обладнання для приготування їжі в  їдальні школи.

Виборці Єлизаветградки  занепокоєні бездумним і безгосподарським знищенням будівель, які належать організаціям і установам, не підпорядкованим території ради. Не задоволені жителі і високими ціновими надбавками у місцевих торгових точках, нікуди здавати селянам лишки вирощеної сільськогосподарської продукції. А ще людей хвилюють непомірні стягнення за переоформлення спадщини. Крім суто місцевих проблем, виборці ставили депутату запитання щодо високих ставок на кредити сільгосппідприємствам, про необхідність диференціації плати за газ для дитячих дошкільних закладів, виплати заощаджень, які перспективи адміністративно-територіальної реформи, реформування системи охорони здоров'я та освіти. Щодо останніх, то Олександр Єдін впевнений, що до реформ в освіті і медицині потрібно ставитися досить виважено. А адміністративно-територіальна реформа в Україні поки що не стоїть на черзі дня.

Сільгоспвиробникам, аби здешевити кредити, депутат радить досконало вивчати державні програми підтримки сільського господарства і працювати в рамках таких програм. Народний депутат України обіцяє співпрацю і підтримку фермерських господарств, але за умови, що бізнес на селі буде соціально відповідальним, тобто дбатиме про розвиток територій, допомагатиме школам, дитсадкам, сільським медичним закладам, ремонтуватиме дороги та ін.

Зважаючи на специфічність нового населеного пункту, який не так давно перейшов з військового містечка у цивільне, - Лісового, тут в жителів свої проблеми. Серед найбільш нагальних, допомогти вирішити які, люди звертаються до депутата, - це організація надання медичної допомоги жителям містечка, врегулювання електропостачання Лісового та автобусного сполучення з райцентром. Крім суто місцевих проблем, люди у Лісовому занепокоєні питанням передачі земель Лісівській селищній раді, забезпечення житлом військових пенсіонерів.

Якщо проблеми місцевого значення вдасться реалізувати найближчим часом завдяки місцевій та районній владі, то над іншими депутат пообіцяв попрацювати і допомогти у вирішенні.

Жодна пропозиція чи зауваження, проблема під час зустрічей у селах з людьми не залишилася поза увагою депутата. О.Й. Єдін обіцяє свою безпосередню участь і підтримку у їх вирішенні, як і на регіональному рівні, таке і на державному.

У робочій поїздці по району народного депутата України супроводжували голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв, голова районної ради Василь Скляренко, депутат обласної ради  Володимир Стьожка. У зустрічах взяли участь сільські голови, керівники сільгосппідприємств, організацій, установ.

Переглядів: 595 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024