Четвер, 28.03.2024, 18:47
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 16 » В ОЛЕКСАНДРІВСЬКОМУ РАЙОНІ БУДЕ СПОРУДЖЕНО ЗАВОД З ПЕРЕРОБКИ МОЛОКА
18:17
В ОЛЕКСАНДРІВСЬКОМУ РАЙОНІ БУДЕ СПОРУДЖЕНО ЗАВОД З ПЕРЕРОБКИ МОЛОКА

15 червня 2011 стало знаковим для Олександрівського району. Цього дня у селі Новій Осоті на землях СТОВ „АФ „Ясинівська” закладено капсулу на місці, де буде споруджено завод з переробки молока. Місцевий священик благословив молитвою добру справу та освятив місце новобудови. Участь у церемонії закладання пам'ятної капсули на честь початку нової ери в розбудові економіки Олександрівського району взяли голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв та голова районної ради Василь Скляренко, депутат Кіровоградської обласної ради, куратор району, начальник управління агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА Світлана Горбенко, директор СТОВ „АФ„Ясинівська” Дмитро Мамалат, Староосотський сільський голова Юрій Брюховецький.
    Розповідає голова районної державної адміністрації В.В. АВКСЕНТЬЄВ:
    - Для району це дійсно неординарна подія, вона є свідченням конкретного втілення в життя намічених Президентом України стратегічних реформ, спрямованих на економічне зростання, вирішення актуальної проблеми зайнятості населення. Це буде вже п'яте підприємство у районі, які за останній час вводяться в експлуатацію. Після трирічної перерви відновлює роботу Олександрівський цукровий завод, завершено реконструкцію хлібокомбінату Олександрівського райспоживтовариства, нарощує потужності нове підприємство з переробки деревини ВАТ „ Інтерресурси”, починає свою виробничу діяльність ТОВ „Промагро-Альянс” з переробки сої у селі Красносіллі. І тепер ось молокозавод. Влада не афішувала його будівництво, хоча про нього ми знали уже кілька місяців. Кажемо людям тоді, коли конкретно справу вирішено. У тому, що молокозавод збудують саме в нашому районі, ми завдячуємо обласній державній адміністрації, яка гідно оцінює старання районної влади по зміцненню економічного потенціалу Олександрівщини, підтримує наші реальні кроки.
    Будівництво заводу з переробки молока здійснюється в рамках державної програми розвитку молокопереробної галузі та на виконання однієї з 10 регіональних ініціатив голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Ларіна „Молоко Кіровоградщини”. Думаю, не потрібно доводити, що значитиме для нашого району завод з переробки молока. Введення в дію молокопереробного підприємства вирішить питання закупівлі молока в регіоні, забезпечить людей роботою.
    Молокопереробне підприємство вирішено збудувати у СТОВ „АФ „Ясинівська”, оскільки це велике багатогалузеве господарство. Тут є дійне стадо, планується його розширення, тож не буде проблеми забезпечення заводу сировиною. У господарстві є кошти на будівництво, кошторисна вартість якого складає 7 млн. гривень. Більшу частину коштів 4 млн. 360 тисяч гривень виділяє держава, оскільки це державна програма розвитку молокопереробної галузі, решта – кошти підприємства. З державного бюджету уже виділено СТОВ „АФ„Ясинівська” перший транш у сумі 1 млн. 300 тисяч гривень на будівництво молокозаводу у нашому районі. Завод планується звести протягом найближчих місяців оперативно в особливому режимі і ввести в дію восени. Тож уже в цьому році ми побачимо конкретні результати роботи нового підприємства. 
    Продовжує розмову начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Світлана ГОРБЕНКО:
    - Будівництво заводу з поглибленою переробкою молока, виготовленням широкого асортименту молочної продукції в Олександрівському районі є важливим стратегічним напрямком розвитку економіки регіону, визначеним головою Кіровоградської ОДА Сергієм Ларіним. Соціальний проект „Молоко Кіровоградщини” спрямований на підтримку молочних кооперативів, будівництво невеликих молокозаводів, здешевлення продукції та створення нових робочих місць. Він надзвичайно важливий, оскільки дозволить підняти закупівельні ціни на молоко. Від чого виграють селяни, а також буде здешевлено переробку сировини і таким чином вдасться знизити ціни на готову молочну продукцію, від чого виграють споживачі.
    Молочний комплекс в Олександрівському районі буде першим в області. Всього ж таких планується звести на Кіровоградщині п'ять. 
    Директор СТОВ „АФ „Ясинівська” Дмитро МАМАЛАТ: 
    - Ми з задоволенням погодилися на будівництво заводу з переробки молока. У нас є 500 голів великої рогатої худоби, плануємо збільшити стадо до 800 голів. Тож проблем з сировиною для переробки не буде, забезпечуватимемо завод власною сировиною, а також закуплятимемо молоко у приватному секторі, що дозволить сільському населенню вирішити болючу проблему реалізації молока за стабільними цінами. За добу завод перероблятиме від 4 до 6 тонн молока. Спорудження переробних підприємств на сьогодні вважаю дуже важливим і актуальним напрямком, що дозволить за рахунок реалізації готової продукції значно збільшити доходи агрофірми та забезпечити людей роботою. Попередньо планується працевлаштувати на заводі 30 робітників. Хочемо ввести в дію молокозавод восени до Дня працівників сільського господарства. Ось такий буде подарунок селянам і всім жителям Олександрівщини.

Переглядів: 841 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024