Субота, 20.04.2024, 14:49
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 4 » В ЦЕНРІ УВАГИ ОБГОВОРЕННЯ – ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ
14:28
В ЦЕНРІ УВАГИ ОБГОВОРЕННЯ – ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ

Президент України Віктор Янукович  наголошує, що  мета аграрної реформи -  створити  прозорий механізм обігу земель на основі єдиної  системи державного земельного   кадастру. „Маємо зробити все, щоб земельна реформа  захищала інтереси насамперед селян, не допускала  їх обезземелення, сприяла реалізації їх прав, припинила схеми тіньової приватизації  сільгоспземель, - підкреслює  Президент.

Саме  темі  інформаційної прозорості  державного земельного кадастру була присвячена нарада з сільськими та селищними радами, яку провели  голови  районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв та  районної ради  Василь Скляренко. У роботі наради взяла також участь  перший заступник голови  райдержадміністрації Ольга Борота.

Тему  винесеного на обговорення  на нараді питання   розкрив  начальник  Держземагенства  в Олександрівському районі  Андрій   Карпенко.  Він зокрема сказав, що на сьогодні вже  повністю завершено  створення електронної кадастрової карти. І тепер кожна людина  може нею скористатися, щоб переконатися  у правильності  занесення в реєстр своєї земельної ділянки та  перевірити  її  місцезнаходження. Залишити свої координати у разі  виникнення  неточності. Адже електронна земельна кадастрова і створена з метою  забезпечення  прозорих прав  власників  земельних ділянок на землю   та прозорості ринку землі.

Підбиваючи  підсумки розгляду цього питання  голова райдержадміністрації Валерій Авксентьєв  звернув увагу керівників громад на те, що одна з ключових вимог Президента  саме і полягає в тому, щоб встановити  жорсткий контроль за якісним, ефективним використанням землі.

Розглянуто  на  нараді  і питання формування меж   населених пунктів, що також належить до особливо важливих та відповідальних завдань сучасного землеустрою. Адже ці межі виступають  просторовим базисом для територіальної організації державного управління та місцевого самоврядування, забезпечення ефективного використання потенціалу територій  для містобудівних потреб.

Крім  земельних питань, учасники наради обговорили  питання   про створення органів місцевого самоврядування в населених пунктах, де  немає сільських рад. Вже до 15  вересня в селах, де проживає не менше 50 осіб будуть   організовані сільські комітети на чолі з старостою, його заступником та секретарем. На перших порах вони працюватимуть на добровільних засадах і мають стати надійними помічниками сільських  голів у вирішенні  буденних проблем громад.

Переглядів: 548 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024