Четвер, 25.04.2024, 09:36
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 6 » У ВЕТЕРАНСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ – СРІБНИЙ ЮВІЛЕЙ
20:37
У ВЕТЕРАНСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ – СРІБНИЙ ЮВІЛЕЙ

        У цьому році організація ветеранів України відзначає 25- річний ювілей. З нагоди цієї дати 6 квітня у залі засідань районної державної адміністрації відбувся святковий ювілейний пленум Олександрівської районної організації ветеранів України, присвячений 25- річчю її створення та VI з’їзду організації. В урочистостях взяли участь голови райдержадміністрації Валерій Авксентьєв та районної ради Василь Скляренко. Вони виступили на пленумі і привітали ветеранів, гостей, запрошених з ювілеєм.

         Голова райдержадміністрації Валерій Авксентьєв високо оцінив бойовий і трудовий подвиг старшого покоління, яке сповна віддало себе служінню Батьківщині, стало прикладом для наслідування молодшим поколінням.

- І сьогодні обов’язок влади турбуватися про ветеранів, дбати про їх соціальний захист. Ми будемо підтримувати районну ветеранську організацію, працювати разом для успішної реалізації соціальних проектів, покликаних забезпечити  гідні умови життя наших батьків, старших товаришів, - підкреслив голова райдержадміністрації.

 Він висловив подяку за сумлінну працю голові районної організації ветеранів України Василю Королю, всім ветеранам війни, воїнам-інтернаціоналістам за бойовий подвиг; особисто голові районної організації ТСОУ Борису Безсмолому за велику патріотичну роботу, яку він проводить з молоддю, за збереження історичної правди і пам'яті. 

Свою синівську вдячність висловив ветеранам від виконавчого апарату та депутатського корпусу районної ради Василь Скляренко і побажав доброго здоров'я і життєвого благополуччя всім ветеранам району. 

Голови райдержадміністрації та районної ради разом з головою ветеранської організації вручили з нагоди ювілею нагороди ветеранам.  Грамотами Кіровоградської обласної державної адміністрації нагороджені воїни-інтернаціоналісти Анатолій Горбань, Сергій Колісник і Валерій Король. Почесні грамоти організації ветеранів України вручено ветеранам Великої Вітчизняної війни Петру Петровичу Корнєєву, Івану Карповичу Сухині, Петру Михайловичу Дяченку, Максиму Панасовичу Жукову.

Про історію створення і становлення організації ветеранів у районі розповів у своїй доповіді на пленумі голова районної організації Василь Король. Серед історичних віх він назвав створення першої ветеранської організації на цукровому заводі у 1975 році, яку очолив тоді фронтовик Лазар Мойсейович Шнапер. Процес юридичного оформлення ветеранських організацій розпочався у 1985 році. І до кінця 1986 року вже діяло 32 ветеранських організації, в рядах яких перебувало 16,5 тис. ветеранів. У 1987 році була офіційно створена районна організація, яку очолив учасник бойових дій, ветеран праці Петро Петрович Корнєєв. 15 років районну організацію ветеранів очолював Ілля Ісакович Думчин. Ветеранська організація пройшла славний шлях. І в усі роки головним її завданням був захист інтересів людей похилого віку, ветеранів війни праці, обездолених, одиноких престарілих. Водночас ветерани ведуть велику патріотичну роботу, працюють з молоддю, передаючи їй свій досвід, свої надбання, підкреслив Василь Король, який очолює районну організацію з 2008 року.

Зараз у районі діють 24 офіційно зареєстрованих первинних ветеранських організацій, в рядах яких 10841 ветеран.

Перед учасниками пленуму виступив також син фронтовика Борис Безсмолий, який веде велику патріотичну роботу з школярами, аби зберегти пам'ять про минуле. У численних відзнятих фільмах він зафіксував всю історію ветеранської організації, долі багатьох фронтовиків, ветеранів праці. Учасників пленуму привітали аматори районного Будинку культури. Чудово співав Юрій Скорець. Вражаюче прозвучав уривок з оповідання "Мати"  Олександра Довженка у виконанні Віктора Шевченка. 


Переглядів: 709 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024