Субота, 20.04.2024, 01:34
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 17 » У СТАВИДЛАХ ОБГОВОРЮВАЛИ ПРОЦЕСИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ
07:33
У СТАВИДЛАХ ОБГОВОРЮВАЛИ ПРОЦЕСИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

12 квітня у селі Ставидлах відбулася сходка жителів Ставидел та Хайнівки. Громада зібралася разом щоб обговорити актуальні питання життєдіяльності території, питання добровільного об’єднання громад, проведення медичної реформи та проблемні питання території. На сходку були запрошені  перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Каражбей, голова районної ради Григорій Гончаренко, Олександрівський селищний голова Олександр Безпечний, Красносілківський сільський голова Іван Богаченко, Розумівський сільський голова Микола Христенко, головний лікар Олександрівського ЦПМСД Олександр Зубаха та керівник місцевого сільгосппідприємства ДП "Ставидлянське” Степан Бабак.

Перед присутніми зі звітом про проведену у 2017 році роботу та плани на майбутнє виступив голова Ставидлянської сільської ради Владислав Кивгило. Також сільський голова поінформував жителів території про перспективи запровадження реформи децентралізації та подальший напрямок розвитку громади у цьому процесі.

Своє бачення реформи добровільного об’єднання громад, подальшого розвитку всіх населених пунктів району висловили Анатолій Каражбей та Григорій Гончаренко, зокрема у форматі один район – одна громада. Анатолій Каражбей наголосив, що до створення об’єднаної територіальної громади слід підходити виважено, аналізуючи всі фактори, зокрема демографічний, фінансовий, кадровий. "Тільки від жителів села, від їхнього рішення буде залежати, яким шляхом йти громаді”, – зауважив перший заступник голови райдержадміністрації.

Свої думки щодо процесів децентралізації у районі висловили запрошені сільські та селищні голови. Зокрема, Олександрівський селищний голова Олександр Безпечний погодився з думкою керівництва району щодо створення єдиної ОТГ на базі смт Олександрівки. Натомість Розумівський сільський голова Микола Христенко та Красносілківський сільський голова Іван Богаченко висловили думку про створення на базі району декількох об’єднаних територіальних громад відповідно до затвердженого перспективного плану.

Також активно обговорили на сходці і початок проведення у державі медичної реформи, зокрема укладання декларацій з сімейними лікарями. Роз’яснення та консультації з цього питання надав головний лікар Олександрівського ЦПМСД Олександр Зубаха. Доповнюючи головного лікаря, Анатолій Каражбей зауважив, що на даний час у районі існує кадрова проблема з лікарями для медичних закладів. Але влада докладає зусиль щодо вирішення цієї проблеми. Так,  діє Районної програми "Місцеві стимули” для медичних працівників на 2016-2020 роки, якою передбачено придбання житла для молодих лікарів, виплачуються стипендії студентам медичних навчальних закладів. Окрім того, вирішуються інші проблемні питання медичної галузі. Як зазначив Анатолій Каражбей, в ЦРЛ Олександрівського району вже проводиться безкоштовна діагностика хворих, за направленням лікаря, значно покращено харчування у стаціонарі лікарні – на 2018 рік з районного бюджету на це виділено 700 тис. грн.., постійно покращується матеріально-технічне обладнання закладів охорони здоров’я району.

Окрім того, на сходці виступив керівник місцевого сільгосппідприємства ДП "Ставидлянське” Степан Бабак. Він розповів жителям про  співпрацю з місцевою владою, зокрема у вирішенні соціально-економічних питань території, надав роз’яснення щодо унеможливлення розпаювання земель господарства.


Переглядів: 294 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024