Четвер, 18.04.2024, 20:37
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Липень » 23 » У КРАСНОСІЛЛІ ОБГОВОРИЛИ ПРОЦЕСИ ДОБРОВІЛЬНОГО ОБ’ЄДНАННЯ ГРОМАД
09:11
У КРАСНОСІЛЛІ ОБГОВОРИЛИ ПРОЦЕСИ ДОБРОВІЛЬНОГО ОБ’ЄДНАННЯ ГРОМАД

20 липня у Красносіллі відбулося обговорення питання добровільного об’єднання територіальних громад. На зібранні були присутні голова районної ради Григорій Гончаренко, перший заступник голови Олександрівської райдержадміністрації Анатолій Каражбей  та сільський голова Олександра Назаренко.

Виступаючи перед присутніми, голова районної ради Григорій Гончаренко зазначив, що за перспективним планом з нашого району може утворитися три ОТГ з центрами в Олександрівці, Розумівці та Єлизаветградці. І тому у всіх населених пунктів є три варіанти:  – підтримати перспективний план і об’єднатися згідно нього (у випадку Красносілля – приєднатися до Єлизаветградки); – внести зміни до перспективного плану і висловити бажання об’єнатися в одну громаду з центром в Олександрівці; – запропонувати інший, свій варіант.

Керівники району запевнили, що мета цієї зустрічі в тому, щоб село опинилося в тій громаді, де б воно хотіло бути, і думка його жителів була врахована.

Анатолій Каражбей зазначив, що після об’єднання, нова громада отримає фінансову підтримку. Але якщо в районному центрі вже є ті установи, які надають соціальні та інші послуги населенню, то таким об’єднаним громадам як Розумівська та Єлизаветградківська ці кошти доведеться витратити на створення необхідних відділів. Тоді як в одній громаді їх можна буде використати на якісь соціальні проекти, на розвиток всієї території району. 

Присутні висловили своє бажання внести зміни до перспективного плану. Всього у громадських обговореннях взяло участь 50 жителів Красносілля. Всі без виключення підтримали пропозицію об’єднатися в одну громаду з центром в Олександрівці.     

Також мешканців села цікавили питання перевізників, освіти і медицини. Керівництво району відповіло на всі поставленні запитання.


Переглядів: 328 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024