Середа, 24.04.2024, 03:51
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Січень » 16 » У ЄЛИЗАВЕТГРАДЦІ ПРАЦЮЄ НОВА АМБУЛАТОРІЯ ЗАГАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ - СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ
08:18
У ЄЛИЗАВЕТГРАДЦІ ПРАЦЮЄ НОВА АМБУЛАТОРІЯ ЗАГАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ - СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ

15 січня голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко та голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко побували у смт Єлизаветградківці, де ознайомилися з роботою нової, щойно відкритої  Єлизаветградківської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.



Разом з керівниками області амбулаторію оглянули директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської облдержадміністрації Олег Рибальченко, голова райдержадміністрації Ольга Борота, голова районної ради Григорій Гончаренко, головний лікар комунального некомерційного підприємства РЦПМСД Олександр Зубаха та Єлизаветградківський селищний голова Юрій Голуб.

Приміщення амбулаторії з житлом лікаря та гаражем для санітарного транспорту збудовано за 4 місяці. Кошторисна вартість об’єкта – 5674,458 тис. грн., у тому числі 4764,560 тис. грн. за рахунок субвенції з державного бюджету, 624,0 тис. грн – співфінансування з місцевих бюджетів та 400,0 тис. грн.  субвенції Єлизаветградківського селищного бюджету. 

Посадовці ознайомились із приміщенням амбулаторії. Оглянули службову частину, де розташовані реєстратура, маніпуляційний та оглядовий кабінети, кабінет щеплень, два кабінети сімейного лікаря, кімната для персоналу та підсобні приміщення. Перевірили оснащення закладу медичним обладнанням та інвентарем, що придбано за кошти району (234,3 тис. грн.). Зокрема, придбано спірометр, систему моніторингу гемоглобіну та гемокриту, електрокардіограф, крісло гінекологічне, крісло-коляску колісну інвалідну, діагностичний набір для сімейного лікаря, ноші медичні складні, небулайзер, пульсоксиметр, глюкометр, тонометр, комплект шин, систему моніторингу ліпідів, світильник оглядовий та інше.

Проінспектували й житло лікаря. Побаченим залишились задоволені, адже всюди створено комфортні умови для роботи та проживання медиків і якісного обслуговування пацієнтів.

Амбулаторію забезпечено автотранспортом – "Renault Duster”, який придбано за кошти державного бюджету у сумі 500 тисяч гривень.

Поспілкувався Сергій Кузьменко і з місцевими жителями, які подякували районному і обласному керівництву за нову сучасну амбулаторію. "Тут створені дуже затишні умови і підібраний гарний персонал. Завдяки цій амбулаторії нам стало набагато зручніше. Адже тепер не потрібно їхати в лікарні, які знаходяться у місті, тому що в нас вже все поруч”, – висловили свою думку жителі селища.

Голова райдержадміністрації Ольга Борота повідомила, що у новій амбулаторії обслуговуватимуться не лише мешканці селища, а й населення з ближніх сіл Михайлівка, Підлісне, Ясинове, Букварка та селища Лісове. Всього –  5241 осіб, з них 1011 дітей.

Як зазначив голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко, Кіровоградщина – лідер з реалізації реформи сільської медицини, ініційованої Президентом України Петром Порошенком. В області введено в експлуатацію вже 10 новозбудованих амбулаторій. Окрім Єлизаветградківської, це, сільські амбулаторії в селах Криничуватка Устинівського району, Зибкове Онуфріївського району, Червона Кам’янка Олександрійського району, Червоновершка Компаніївського району, Трепівка Знам’янського району, Златопілля Бобринецького району. Всього в області буде збудовано 18 нових амбулаторій.

Керівник області також анонсував один із важливих цьогорічних проектів в охороні здоров’я. "Маємо намір об’єднати заклади у селах, районах і містах в єдину систему медичних послуг, поєднавши їх із Єдиним координаційним центром екстреної медичної допомоги. Мова йде про єдиний інформаційний простір для лікаря і пацієнта”, – підкреслив Сергій Кузьменко.


Переглядів: 296 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024