Вівторок, 23.04.2024, 22:50
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Липень » 6 » ТУРИСТИЧНЕ ЦВІТНЕ
08:43
ТУРИСТИЧНЕ ЦВІТНЕ

Туристичне Цвітне. Які плани та перспективи розвитку туризму у цьому селі? Саме цим питанням була присвячена зустріч керівників району з громадою села Цвітне, яка відбулася 3 липня. Голова райдержадміністрації Андрій Лапа, голова районної ради Григорій Гончаренко, заступник голови райдержадміністрації Анатолій Каражбей, Цвітненський сільський голова Віктор Ліхненко, керівники структурних підрозділів, громада села та представники бізнесу спільно обговорювали туристичний потенціал території.

Село Цвітне має багату історію та традиції. Насамперед, село відоме несправедливо забутим у наші часи гончарним промислом. Наприкінці ХІХ-ХХ Цвітне було відоме як важливий гончарний осередок в Україні. Посуд звідси продавали на південь країни – Одеську, Херсонську, Полтавську області, а також в Молдову. З дідів-прадідів жителі цього села займались гончарним промислом — виготовляли посуд, який побутував у сім’ях селян Центральної України.

У часи Коліївщини одним із центрів зосередження гайдамаків був Чутянський ліс, а у загонах відомого гайдамацького ватажка Семена Неживого було чимало жителів сіл  Цвітного та Ружичевого.

Відомим є і Пилип Хмара, уродженець села Цвітне. У часи подій української революції 1917-1921 років, повний кавалер чотирьох Георгіївських хрестів створив загін самооборони, що швидко переріс у Чорноліський полк, який налічував до трьох тисяч козаків і старшин.

У ході діалогу було обговорено створення туристичних маршрутів території Цвітненської сільської ради, облаштування музею історії села та гончарної справи, а також паралельний розвиток туристичної інфраструктури. Окрім того, у планах відкриття гуртка та проведення майстер-класів для туристів з гончарної майстерності.

Підсумовуючи зустріч, голова райдержадміністрації Андрій Лапа наголосив, що спільними зусиллями, за підтримки районної та місцевої влади громада села у перспективі зможе презентувати Цвітне на належному туристичному рівні.


Переглядів: 1531 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024