Вівторок, 16.04.2024, 08:02
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 27 » СТВОРЕННЯ УМОВ ДЛЯ НАДАННЯ ЯКІСНИХ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ
07:48
СТВОРЕННЯ УМОВ ДЛЯ НАДАННЯ ЯКІСНИХ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ

23 березня в Олександрівській ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 КЗ "Олександрівське НВО №1” відбулося розширене засідання колегії при відділі освіти Олександрівської районної державної адміністрації, де розглядалось питання "Про створення умов для надання якісних освітніх послуг”.

В роботі колегії взяли участь голова районної державної адміністрації Ольга Борота та голова районної ради Григорій Гончаренко.

В ході засідання начальник відділу освіти Олександрівської районної державної адміністрації Сергій Тимко зробив глибокий аналіз діючої мережі дошкільних, позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, її доцільності та ефективності в умовах діяльності навчально-виховних об’єднань.

Виступаючи перед присутніми, Сергій Тимко зазначив, що у 2016 році в освітній галузі району відбулися кардинальні зміни. Насамперед змінився стратегічний напрямок і пріоритети розвитку освітянської галузі району. Ці зміни вимагають нового підходу до організації навчально-виховного процесу який має на меті надання якісних освітніх послуг підвищення рівня навчальних досягнень школярів. Це непростий шлях і потрібний певний час для реалізації поставленої мети. Реалізація поставлених завдань повинно знайти розуміння і підтримку керівництва навчальними закладами, педагогів, громадськості, у тому числі батьківської.

Сьогоднішня модель освітньої мережі де при якій функціонують опорні навчальні заклади та їх філії не виключенням із правил, з певними особливостями впроваджується в різних регіонах нашої держави. Береться на озброєння новоствореними територіальним громадам, як найбільш приваблива та ефективна.

У своєму виступі начальник відділу райдержадміністрації освіти проінформував про стан діяльності галузі за період впровадження освітньої реформи у районі, зокрема про здобутки, проблемні питання та бачення їх подолання.

Окремим питанням розглядався аналіз навчального, матеріально-технічного забезпечення опорних закладів та їх філій.

На колегії також виступили голова районної державної адміністрації Ольга Борота та голова районної ради Григорій Гончаренко. Зокрема, Ольга Борота відмітила, що реформа дала змогу раціонально й ефективно використовувати бюджетні кошти, спрямовувати їх на покращення надання освітніх послу, зміцнення навчально-матеріальної бази закладів освіти та створювати необхідні умови для забезпечення якісної освіти.

Керівники району запевнили присутніх, що освітянська галузь і надалі буде одержувати суттєву підтримку, стимулювання. У свою чергу, педагоги району повинні у подальшому показати гідні результати своєї роботи щодо надання якісних освітніх послуг.

Директори НВО та завідуючі філій поставили присутнім керівникам ряд запитань, на які одержали вичерпні відповіді.

В обговоренні питання колегії взяли участь завідуюча районного методичного кабінету відділу освіти Лідія Томеєва, методист методичного кабінету відділу освіти Людмила Левченко, директор КЗ "Олександрівське НВО №1” Людмила Литвин, директор КЗ "Олександрівське НВО №2” Олександр Зінченко, директор КЗ "Красносільське НВО”  Федір Шаповал.

До відома присутніх були доведені рекомендації щодо забезпечення реалізації проблеми, яка розглядалась.

Після проведення засідання колегії відбулась нарада директорів НВО та завідувачів філій, де було розглянуто цілий ряд питань за результатами проведених тематичних вивчень та опрацьовано блок оперативної інформації.


Переглядів: 381 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024