Четвер, 25.04.2024, 14:56
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 25 » СТИЛЬ КЕРІВНИЦТВА... НІ, ОСОБИСТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ
14:32
СТИЛЬ КЕРІВНИЦТВА... НІ, ОСОБИСТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ

За підсумками виїзного засідання

21 червня відбулося виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

Учасники координаційної ради на чолі з головою районної ради Василем Скляренком проїхали за маршрутом Триліси – Любомирка - Вищі Верещаки - Цвітне, де оглянули об'єкти соціальної сфери, стан сільських доріг, цікавилися співпрацею органів місцевого самоврядування з керівниками сільгосппідприємств, взаємодією з депутатами районної ради, закріпленими за ними територіями, дізнавалися про участь сільських громадських організацій у міжнародних проектах, зокрема такому як ЄС/ПРООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. Серед питань, розглянутих на виїзному засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування – розвиток галузі медицини у районі.  

Про це детально інформувала під час оглядів медичних закладів на територіях сіл заступник головного лікаря Олександрівської ЦРЛ Алла Гресь.

Характеристику стану автомобільних доріг дав Олег Войнілович – начальник виробничого відділу філії „Олександрівський райавтодор”, він окреслив також перспективи розвитку дорожньої галузі в районі та плани по ремонту шляхів у селах.

Йшлося на засіданні і про таку важливу складову, як  передачу місцевих лісових масивів у єдине підпорядкування Олександрівського держлісгоспу для їх раціонального використання і належного  догляду.

На підбитті підсумків виїзного засідання Координаційної ради у Цвітному особливо було відзначено важливість таких виїзних засідань для керівників сільських територій. Оскільки побачене в колег можна порівняти зі своїми досягненнями щодо розвитку територій, стану об'єктів соціальної сфери, почерпнути корисний досвід співпраці  органів місцевого самоврядування з керівниками сільгоспформувань, депутатами районної, обласної рад.

Тож чимало корисного і повчального для себе взяли сільські голови у своїх колег Павла Павловського – сільського голови Вищих Верещак та Віктора Ліхненка з Цвітної. Обидва голови хоч і мають різні стилі керівництва, та головне – результат. У Павла Павловського великий досвід роботи на посаді сільського голови. І йому разом з депутатським корпусом, керівниками установ, організацій, підприємств вдається вирішувати багато проблем. Тож є що показати людям, є чим похвалитися. Тут і школа, незважаючи на те, що займає досить велику територію, просто таки в ідеальному порядку, і Будинок культури, і ФАП у Вищих Верещаках в належному стані, і територія прибрана, чиста, всюди охайність і порядок. І це не тільки на центральній садибі у Вищих Верещаках. Просто таки приємно  були вражені учасники Координаційної ради невеликим селом Любомиркою, об'єктами соціальної сфери села, порядком на території населеного пункту. Всюди відчувається рука господаря, керівника сільської громади.

Цвітненський голова Віктор Ліхненко вперше обраний на посаду сільського голови. Здавалось би, не вистачає досвіду. Та цього аж ніяк не відчувається у Цвітному. Навпаки Віктору Пилиповичу вдалося зробити для розвитку  території дуже багато. Завдяки участі в Міжнародному проекті ЄС ПРООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” сільської громадської організації „Цвітненські горизонти” та залученню місцевих коштів, коштів громади саме завдяки наполегливості, патріотизму сільського голови Віктора Ліхненка вдалося капітально відремонтувати сільську амбулаторію, школу, якій уже за 100 років, сільський Будинок культури.

Віктор  Ліхненко всією душею вболіває за село, за людей, докладає максимум зусиль для співпраці з керівниками установ і підприємств села, депутатами. Тож не дивно, що разом з Координаційною радою працював депутат районної ради з Цвітного Андрій Барбул.

Досвід колеги з Цвітного обов'язково знадобиться іншим сільським  головам, як і Павла Павловського з Вищих  Верещак. Особливо його стиль роботи з депутатами, керівниками.

Чого аж ніяк не скажеш про діяльність Триліської сільської ради і голови села Юрія Крикуна, де ще треба дуже багато працювати і не для показу колегам, а для своїх людей, для розвитку території, аби село жило, мало перспективу. Адже поряд з Трилісами така ж невелика Любомирка, та різниця в облаштуванні території стану об'єктів соціальної сфери не йде в ніяке порівняння.



Переглядів: 874 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024