Четвер, 25.04.2024, 21:20
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 28 » СПІВПРАЦЯ З МІЖНАРОДНИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ
09:21
СПІВПРАЦЯ З МІЖНАРОДНИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ
Жителям Олександрівського району добре відома діяльність громад у Міжнародному проекті Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. Чимало сільських громадських організацій брали участь у цьому проекті і завдяки йому реалізували на своїх територіях чимало задуманого у подальшому розвитку об’єктів соціальної сфери. До цього часу уже фінішували дві фази проекту. На часі старт третьої. І наш Олександрівський район ввійшов у третю фазу проекту.
Саме з цього приводу 27 листопада у залі районної ради відбувся районний семінар-презентація третьої фази Проекту ЄС/ ПРООН „Місцевий розвиток, орієнтований га громаду”. Участь у форумі взяли керівники району голова районної державної адміністрації Сергій Шпирка, голова районної ради Микола Марфула, їх заступники Василь Кириченко та Олександр Невмержицький, сільські та селищні голови, голови громадських організацій, а також координатор Проекту в області Тетяна Головченко. Такий представництво обумовлено тим, що районна влада надає великого значення співпраці з міжнародними організаціями, аби залучити в район кошти інвесторів для пожвавлення економічного розвитку Олександрівщини. І це підтвердили керівники району Сергій Шпирка і Микола Марфула у своїх виступах на семінарі.
Підсумки участі громад району у другій фазі Проекту озвучив перший заступник голови РДА Василь Кириченко та координатор Проекту в області Тетяна Головченко. Вони підкреслили, що за період реалізації другої фази Проекту в районі здійснено вісім проектів на загальну суму 1769,145 тис грн. Чимало заходів було реалізовано в галузі енергозбереження, ремонту закладів соціальної сфери, інноваційних технологій в енергоефективності, створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, зокрема в селі Михайлівці. А скільки вікон на енергозберігаючі замінено в школах району, встановлено котлів на альтернативних видах палива, відремонтовано приміщень соціальної сфери. Взагалі у двох фазах Проекту взяли участь 18 громад, найбільше серед районів області.
Презентацію третьої фази проекту зробила на семінарі Тетяна Головченко. Вона наголосила, що ця фаза орієнтована насамперед на реалізацію мікропроектних пропозицій в галузі охорони здоров’я, навколишнього середовища, енергетики, водопостачання, підтримки малих економічних ініціатив. За умовами Проекту в результаті відбору на конкурсній основі чотири громади зможуть реалізувати свої пропозиції в життя за значної фінансової підтримки міжнародних організацій.
Тож на семінарі було підписано Угоду про партнерство між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй та Олександрівською районною державною адміністрацією та Олександрівською районною радою.
Переглядів: 511 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024