П`ятниця, 29.03.2024, 10:03
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 11 » СЕРГІЙ ЛАРІН ВІДКРИВ НОВИЙ МОЛОКОЗАВОД В ОЛЕКСАНДРІВСЬКОМУ РАЙОНІ
11:10
СЕРГІЙ ЛАРІН ВІДКРИВ НОВИЙ МОЛОКОЗАВОД В ОЛЕКСАНДРІВСЬКОМУ РАЙОНІ

10 квітня у нашому районі відбулася неординарна подія – відкриття в Новій Осоті модульного молокозаводу „Молокон” СТОВ „Агрофірма Ясенівська”.

Підприємство з переробки молока збудовано у рамках обласної програми „Молоко Кіровоградщини” на виконання державного завдання спорудження молокопереробних заводів. Олександрівський район першим в області збудував і ввів в експлуатацію таке підприємство.[

Урочисто перерізати стрічку на новобудові керівники району та господарі заводу запросили голову Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Ларіна та народного депутата України Олександра Єдіна.

Радість події прийшли розділити і жителі Нової Осоти, сільські та селищні голови району, керівники сільгоспформувань.

Вітаючи всіх присутніх з введенням в експлуатацію молокопереробного заводу очільник області Сергій Ларін сказав:

- Мені приємно сьогодні відкривати це новозбудоване підприємство. Цей завод є реальним втіленням в життя наших  обласних програм „Молоко Кіровоградщини” та „Купуй Кіровоградське”. Цей інвестиційний об'єкт дасть змогу не лише виробляти молочну продукцію, а й створить нові робочі місця, наповнюватиме коштами місцевий бюджет.

- Голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін, як і обіцяв, коли був  призначений два роки тому на посаду, звітує сьогодні перед людьми не словами, а конкретною справою. Ось вона перед вами – новобудова молокозаводу, - наголосив на урочистостях народний депутат Олександр Єдін.

Особливою подією для району назвав введення в експлуатацію молокозаводу в Новій Осоті голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв. „Це нова сторінка в переробній галузі району, це нові робочі місця, це саме те, чого ми прагнули над чим працювали, це наші реальні кроки і справи у розвитку району”, - підкреслив голова РДА.

Валерій Авксентьєв висловив подяку голові ОДА Сергію Ларіну, народному депутату Олександру Єдіну, керівнику СТОВ „АФ „Ясенівська” Дмитру Мамалату і всім, хто доклав зусиль до спорудження молокозаводу. І разом з Сергієм Ларіним, Олександром Єдіним та Дмитром Мамалатом перерізав блакитну стрічку, давши старт роботі нового підприємства.

Уже безпосередньо на заводі голова ОДА Сергій Ларін, народний депутат Олександр Єдін, разом з головою РДА Валерієм Авксентьєвим та головою районної ради Василем Скляренком ознайомилися з технологічним процесом переробки молока, оглянули територію заводу, яка вразила всіх чудовим дизайнерським ландшафтом. І самі гості посадили на території заводу чудову березу.

Новобудова в Новій Осоті була не єдиною  яку відвідав очільник області у вівторок у нашому районі. Побував Сергій Ларін і в селі Підлісному, де споруджується ще один об'єкт – сучасне овочесховище на 10000 тонн. Новобудова досить масштабна. І це відзначив голова ОДА.

- Я вражений цим будівництвом, -   поділився побаченим Сергій Ларін. - І  похвально, що  районна влада підтримала і дала старт цьому проекту. На сьогодні дуже важливо зберегти вирощене. На вирішення цього питання шляхом спорудження овочесховищ націлює і уряд України. Бо крім суто економічної вигоди, такі проекти мають ще й соціальний аспект – це забезпечення людей роботою та наповнення бюджету, - підкреслив Сергій Ларін.

Спорудження овочесховища має завершитися до збору врожаю, розповів голові ОДА Сергію Ларіну керівник ФГ „Агроекохолод” Олег Лисенко, який і будує овочесховище. Завдяки європейському голландському обладнанню овочі тут зберігатимуться до 9 місяців. Технологічний процес забезпечуватиме не лише зберігання, а й переробку та замороження вирощеної продукції, виготовлення спеціальних, так званих, борщових наборів овочів. Крім того, власник планує поряд з овочесховищем посадити 2 гектари винограднику.

Загальна вартість будівництва складає 10 млн. гривень. З введенням його в експлуатацію тут буде працевлаштовано більше 100 працівників.

Оскільки поїздка голови ОДА Сергія Ларіна в Олександрівський район була присвячена суто аграрній галузі, то й продовжилася вона зустріччю в райдержадміністрації з керівниками провідних сільгоспформувань району, на якій обговорено актуальні питання розвитку сільськогосподарського виробництва. Учасники зустрічі загострили увагу на розвитку тваринництва, зокрема і в підсобних господарствах селян та необхідності державної підтримки тих, хто тримає худобу. Не обійшли і питання ринку землі,  соціальної відповідальності бізнесу за території.

- Мене, як керівника області, цікавить, щоб був процвітаючий бізнес, і водночас заможним село, - підкреслив Сергій Ларін, і закликав присутніх підтримувати село, дбати про людей, про соціальну сферу – ФАПи, школу, дитсадок, дороги. Соціально-відповідальний бізнес влада завжди підтримує, наголосив очільник області.




Переглядів: 773 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024