Субота, 27.04.2024, 01:08
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 11 » ПРОГРАМА „ЦЕНТРАЛЬНИЙ РЕГІОН-2015” У ДІЇ. ТОЛОКА У НЕСВАТКОВОМУ
12:59
ПРОГРАМА „ЦЕНТРАЛЬНИЙ РЕГІОН-2015” У ДІЇ. ТОЛОКА У НЕСВАТКОВОМУ
    У Несватковому минулої суботи пройшла своєрідна толока. Довгий час у цьому селі немає церкви. Люди віруючі ходять до церкви в Олександрівку. Не раз і не два зверталися вони до минулої влади з проханням звести храм у селі. А у відповідь чули: „Будуйте!” А за які кошти його зводити?! Громада, звісно, таких грошей немає. З таким же проханням звернулися несватківці і до нинішніх керівників району – Валерія Авксентєва та Василя Скляренка.
    Розпочати новобудову ні в райдержадміністрації, ні в районній раді не обіцяли, але посприяти у вирішенні цього питання пообіцяли. А щоб не бути голослівними, пункт „Облаштування церкви у Несватковому” внесли у районну програму „Центральний регіон-2015”. І таки приміщення знайшли! Голова райспоживтовариства, депутат районної ради Володимир Тімановський передав в оренду громаді у тривале користування колишнє приміщення магазину.
    Збудоване воно наче й не так давно, але було обдерте і недоглянуте, до того ж, обросло чагарником. Тому перше, що зробили несватківці, – розчистили територію навколо приміщення від старих дерев, кущів, бур’янів та сміття. Дві суботи підряд працювали вони тут. А на третю суботу запросили і керівників району, і благодійників, які надали спонсорську допомогу для облаштування церкви.
    Так, начальник філії „Олександрівський райавтодор”, депутат обласної ради Володимир Стьожка виділив щебінь та відсів, голова правління ТДВ „Фундукліївське ХПП”, депутат районної ради Василь Зеленько - цемент і фарбу, директор ДП „Олександрівський лісгосп”, депутат районної ради Олександр Синявський – деревину, саджанці берез та лип, директор ТОВ „Цегельний завод” з Єлизаветградки Віктор Старинець – цеглу, генеральний директор ПАТ „2-й імені Петровського цукровий завод” Микола Обідін – вапно. А начальник РВ ГУ МНС у Кіровоградській області Анатолій Гутін організував підвіз води.
    На толоку приїхали і голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв, заступник голови районної ради Олександр Невмержицький, працівники районної державної адміністрації та районної ради, Несватківський сільський голова Сергій Тукало. І працювали вони разом з несватківцями. А на добру справу всіх присутніх благословив священнослужитель Олексій з Красносілля.
    Не дивлячись на холодну, сиру погоду, мряку всі трудилися дружно. Витягли великі старі вікна, які жінки швиденько помили і пофарбували. Чоловіки - замурували отвори, вставивши лише частину вікон, підбили новий фундамент. Підготовкою крокв для нового даху займалися в основному пенсіонери. А тон у роботі, навіть молодим, задавав Василь Олександрович Грецький, якому 83 роки. Він майже сорок років пропрацював лісником, тому знає і вміє, як правильно обходитися з деревиною. 
    Посадили присутні і молоді берези та липи. А закінчивши роботу, всі сіли до столу.
    Смачним кулішем та тушкованою картоплею всіх учасників толоки пригощала місцева жителька Ніна Жаботинська та працівники рятувальної служби району Роман Куценко та Андрій Решетняк.
    Звичайно, роботи у церкві ще вистачає, але з основним вже справилися. І поки що, на жаль, немає тут священика. Тож днями ініціативна група прихожан на чолі з Наталією Гедзь поїдуть в Олександрію і будуть просити, щоб сюди когось служити у церкві направили.
    Поки що не вирішено, і як іменуватиметься церква. Колись у селі була церква Івана Богослова. А у селі Виступовичі, звідки переїхали у Несвятково та вже добре обжилися тут, – стояла церква Покрови Пресвятої Богородиці.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Переглядів: 796 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024