П`ятниця, 29.03.2024, 09:05
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 6 » ПЕРЕХІД НА НОВІ ВИДИ ПАЛИВА – ВИМОГА ЧАСУ
15:28
ПЕРЕХІД НА НОВІ ВИДИ ПАЛИВА – ВИМОГА ЧАСУ

Зменшення споживання імпортованого газу та впровадження альтернативних видів палива – таке завдання ставить Президент України  владі на місцях у контексті реалізації державної програми  з енергоефективності. Саме цій темі було присвячене засідання ради виробників альтернативних видів палива та обладнання Кіровоградської області при обласній державній адміністрації, яке провів голова обласної  державної адміністрації Андрій Ніколаєнко  в Олександрівському районі 4 червня.


Перед початком пленарної частини учасники ради відвідали Олександрівську дільницю ТДВ „Інтерресурси”, де ознайомилися з виробництвом паливної щепи, та котельню Олександрівської центральної районної лікарні, що працює на цьому паливі.

Засідання ради виробників альтернативних видів палива ,яке проходило у залі засідань Олександрівської РДА, відкрив очільник області Андрій Ніколаєнко. Він наголосив, що Президент України ставить перед кожним регіоном конкретне завдання розвивати і використовувати власні енергоресурси, створення на кожній території об’єктів з виробництва альтернативних видів палива і переведення  на  відновлювальне паливо  перш за все закладів соціальної сфери. При цьому відповідно зменшується споживання дорогого нині природного газу. І в області є можливість забезпечити регіони відновлювальною енергією, перейти на нові види палива, переконаний  керівник області. В державі розроблена спеціальна програма підтримки регіонів, які будуть конкретно запроваджувати  відновлювальні джерела енергії, впроваджувати енергоефективність. Наше завдання створити необхідні умови для цього, підкреслив Андрій Ніколаєнко. Потенціал області з виробництва біопалива суттєвий і його потрібно використовувати у повній мірі, наголосив очільник області учасникам  ради виробників альтернативних видів палива.

Досвідом роботи Олександрівського району з використання котельного обладнання, що працює на альтернативних видах палива, поділився на засіданні ради голова райдержадміністрації Валерій Авксентьєв.

Незважаючи на те, що в районі досить високий процент газифікації як населених пунктів, так і закладів соціальної сфери,  керівництво району було зацікавлене у тому, аби залучити на територію енергогенеруюче підприємство з виробництва альтернативного палива. І таке підприємство у районі працює. А коли Олександрівська дільниця ТДВ ”Інтересурси”, яке займається переробкою деревини, запровадило виробництво паливної щепи, ми відразу взялися за налагодження партнерських стосунків з цим підприємством і спільно вирішили перевести на альтернативне паливо котельню центральної лікарні. ТДВ”Інтерресурси” взяло на себе   переобладнання котельні, встановлення нового обладнання та її повну експлуатацію. І вже з листопада медичний заклад опалювався  щепою. Що це нам дало? Найперше тепло. За багато років у лікарні було забезпечено  нормальний температурний режим. А ми позбулися турбот по експлуатації котельні і всього з цим пов’язаного. Ми тепер платимо енергогенеруючому підприємству лише за подане тепло. До того ж у нас не було ніяких проблем з опаленням лікарні  протягом всього опалювального сезону. Тому ми плануємо і надалі працювати з цим підприємством. І розглядаємо питання переведення  на альтернативне паливо двох великих райцентрівських шкіл та окремих невеликих закладів соціальної сфери, зокрема спортивного залу, - розповів присутнім голова  райдержадміністрації  і наголосив, що  перехід на альтернативні  види палива  - це вимога часу.

Про модернізацію, будівництво та експлуатацію котелень, які  працюють на біомасі, розповів учасникам засідання ради генеральний директор ТДВ  ”Інтерресурси” Кирило Москаленко. „Інтерресурси” займаються  виробництвом  щепи уже два роки. На це паливо переведено об’єкти соціальної сфери в області, зокрема котельні обласного онкодиспансеру, Кіровоградської районної лікарні, обласної психоневрологічної лікарні та власне котельні самого підприємства. З листопада минулого року на цьому паливі працює котельня Олександрівської центральної районної лікарні.  За минулий опалювальний сезон підприємство  виробило 18 тисяч  кубічних метрів  щепи. Хоча потужності його  значно більші, аби тільки був попит на це паливо. Підприємство повністю обладнує котельні новітнім  обладнанням як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва, бере на себе всі затрати на його обслуговування , навіть сплачує орендну плату за приміщення котелень. Споживач платить лише за тепло, не маючи натомість ніяких проблем з обслуговуванням котелень. До того ж всі заклади соціальної сфери, де котельні працюють на цьому паливі, мають нормальний температурний режим, у приміщеннях досить тепло. Тому генеральний директор запропонував керівникам регіонів свої послуги з переведення  закладів  соціальної сфери на  новітні альтернативні види опалення.

А от у Голованіському районі працюють  на іншому альтернативному паливі – брикетах з лушпиння насіння. Їх виробництвом займається  ПП”АВКУБІ”. На нараді  досвідом виробництва та  використанням цього виду палива на об’єктах соціальної сфери Голованівського району поділився  директор ПП”АВКУБІ” Денис Шалолашвілі.

Підбиваючи підсумки наради, голова  обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко подякував соціально відповідальному бізнесу за розуміння вимог часу щодо переходу на  альтернативні види палива. А керівникам регіонів наголосив на необхідності реально взятися за  розв’язання питання енергоефективності.

Переглядів: 1212 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024