П`ятниця, 29.03.2024, 09:33
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 12 » ПАРОСТКИ ПУСКАЄ МОЛОДЕНЬКИЙ ЛІС
11:29
ПАРОСТКИ ПУСКАЄ МОЛОДЕНЬКИЙ ЛІС

11 квітня в Олександрівському лісництві ДП „Олександрівський лісгосп” у рамках Всеукраїнської  акції „Майбутнє лісу у твоїх руках” представники місцевої влади, учні шкільних лісництв та громадськість садили молодий ліс під гаслом „Посади своє дерево – подбай про безпечне довкілля”.

 - Навіть не сподівалися, що скільки людей відгукнуться на нашу пропозицію і прийдуть у ліс, - з радістю повідомив директор підприємства Олександр Синявський. А того дня садили молоді сосонки біля вісімдесяти чоловік. Для цього спеціально підготували площу 2,5 гектара.

Як розповів лісничий Олександрівського лісництва Олексій Уфімцев, це  територія, де донедавна росли старі сосни. Їх спиляли, деревина пішла для потреб виробництва, а пеньки викорчували, землю виорали. На цій площі підготували близько п’ятдесяти рядків, довжиною більше п’ятисот метрів. І всі бажаючі садили сіянці сосни звичайної. На цю площу пішло майже 12 тисяч рослин, які були вирощені у коробах з власного насіння.

Заступнику голови районної ради Олександру Невмержицькому брати в руки меч Колесова (вузька металева лопата спеціально для посадки сіянців та саджанців лісових культур) не дивина. Він щороку активний учасник акції.

А ось заступник Олександрівської селищного голови Олександр Березенко та  працівники  селищної ради Дмитро Семенов і Володимир Макуха бачили меч Колесова вперше.  Як і виконуючий обов’язки начальника районного відділу УМНС України у Кіровоградській області Олександр Чорний разом зі своїми підлеглими Олександром   Торопом та курсантом Вадимом Німченком. Незвичною була посадка лісу і для  начальника Олександрівського відділення публічного акціонерного товариства «Райффайзен Банк Аваль» Наталії Черкас.

 - Буду вчитися! – жваво запевнила вона.

Як правильно користуватися мечем Колесова, як правильно обтоптувати сіянці, підказували декому з дорослих учні шкільних лісництв  Бірківської, Новоосотської та Староосотської шкіл. Вони вважають себе вже професіоналами, адже щороку весною допомагають лісівникам садити ліс і лісову справу знають майже відмінно. Не відставали і працівники Олександрівського лісництва.

Дізнався про цю акцію і народний депутат України Олександр Єдін, який якраз у той день перебував в районі з робочою поїздкою. І охоче згодився також садити ліс. У цій справі допомагали йому голова Олександрівської районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв та голова Олександрівської районної ради Василь Скляренко.

А на згадку про нинішню посадку лісу після роботи всі дружно, гуртом вирішили сфотографуватися. Після цього лісівники пригощали і дітей, і дорослих смачним кулішем.





Переглядів: 757 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024