Четвер, 28.03.2024, 18:16
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 4 » ОРГАНИ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ - ВАЖЛИВА ЛАНКА РОЗВИТКУ ТА СТАНОВЛЕННЯ ДЕМОКРАТИЧНИХ ЗАСАД СУСПІЛЬНОГО УСТРОЮ УКРАЇНИ
14:46
ОРГАНИ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ - ВАЖЛИВА ЛАНКА РОЗВИТКУ ТА СТАНОВЛЕННЯ ДЕМОКРАТИЧНИХ ЗАСАД СУСПІЛЬНОГО УСТРОЮ УКРАЇНИ

Конституція України, Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначили первинним суб'єктом місцевого самоврядування територіальну громаду й гарантували «право на реальну здатність територіальній громаді самостійно або під відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування вирішувати питання місцевого значення».

Практичний досвід свідчить, що у багатьох країнах діалог між місцевою владою, громадськими організаціями та громадянами вносить значний вклад у вирішення таких проблем, як безробіття, забруднення навколишнього середовища, поліпшення рівня комунального обслуговування, соціальна сфера, пониження рівня життя населення, тощо.

Чимало місцевих проблем можна вирішити не чекаючи на допомогу адміністративної влади. Це благоустрій населених пунктів, екологія, соціальний патронат, працевлаштування. Тут потрібна добра воля і дія активу громади та підтримка громадських ініціатив з боку місцевої влади.

Про це йшла мова на нараді з сільськими та селищними головами за участю голови районної державної адміністрації Авксентьєва В.В. та голови районної ради Скляренка В.І.

Начальник відділу організаційного забезпечення районної ради Гончаренко Г.К. наголосив на дотриманні процедури створення місцевих органів самоорганізації населення, а саме:

-         ініціативна група звертається з листом у сільську чи селищну раду про проведення загальних зборів (конференції) жителів щодо створення органу самоорганізації населення;

-         отримавши дозвіл, на загальних зборах (конференції) жителі приймають рішення створити місцевий орган самоорганізації населення;

-         після отримання відповідних документів, місцева рада приймає рішення щодо надання дозволу на створення;

-         на зборах (конференції) жителі обирають керівний склад та затверджують Положення про орган самоорганізації населення;

-         обраний керівник (староста) звертається з листом у виконавчий комітет місцевої ради про легалізацію шляхом повідомлення (без права юридичної особи), чи проводиться державна реєстрація органу самоорганізації як юридичної особи.

Підводячи підсумки наради Скляренко В.І. наголосив на важливості даного питання і рекомендував сільським та селищним головам прискорити створення органів самоорганізації населення.

Переглядів: 502 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024