П`ятниця, 19.04.2024, 17:10
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 17 » ОЛЕКСАНДРІВЩИНА ЗУСТРІЧАЛА УЧАСНИКІВ ВСЕСВІТНЬОГО ПРОБІГУ ЗАРАДИ ГАРМОНІЇ
14:21
ОЛЕКСАНДРІВЩИНА ЗУСТРІЧАЛА УЧАСНИКІВ ВСЕСВІТНЬОГО ПРОБІГУ ЗАРАДИ ГАРМОНІЇ

      Міжнародна естафета проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 25 років. Її мета – поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі. Естафета – не комерційний проект, і не проводиться на підтримку якоїсь політичної сили. Її учасники лише пропонують добру волю людям в усьому світі. Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки.

        23 лютого нинішнього року бігуни європейської команди стартували в Португалії  і взяли курс до центру Європи. На цьому континенті естафета буде охоплювати 45 країн з загальною довжиною маршруту в 24 тисячі кілометрів. На кордоні Молдови і України естафету перехопили українські бігуни. 7 липня вони вирушили Одеською, Миколаївською областями. Декілька днів тому їх зустріла Кіровоградська область. Маршрут проліг через Долинський, Новгородківський, Кіровоградський та Знам’янський райони.

    16 липня зранку Всесвітній пробіг пройшов Олександрівським районом. Марафонців зустрічав на кордоні Знам’янського та Олександрівського району начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Олександрівської районної державної адміністрації Юрій Яровий. А урочисті привітання на їх честь лунали вже в дитячому оздоровчому таборі „Жовтень”, де їх зустрічали з хлібом-сіллю.

      До активних пропагандистів здорового способу життя, ідей миру і добросусідства з найкращими побажаннями звернулися голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв та голова районної ради Василь Скляренко. Вони зазначили, що завжди раді  бачити у рідному краї людей прогресивних поглядів.

      Як розповів Євген Фурс, віце-президент Всесвітнього пробігу заради миру та капітан української команди,  серед українських марафонців не легкоатлети-професіонали, а просто любителі бігу. У команді їх двадцять. Це жителі Києва, Донецька, Дніпропетровська, Запоріжжя, Херсона, Полтави та Черкас. Серед них бухгалтер, таксист, землемір, металург, залізничник, офіцер МНС, столяр, водій, вчителі, озеленювач, менеджер та люди інших професій.

      Вихованці „Жовтня” також привітали співом та танцями бігунів і з радістю потрималися за факел. Для дітвори ці прості і небагатослівні люди стали символом доброти і справедливості.

      А вже у другій половині дня команда вирушила на Черкащину. Звідти її чекають дороги Київської, Житомирської, Рівненської і Волинської областей. Цього року протяжність маршруту естафети в Україні становить 1500 кілометрів тривалістю 22 дні. Пробіг  відбувається за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Федерації легкої атлетики України і мережі центрів фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх”.

А фінішуватиме марафон у Європі 8 жовтня у столиці Австрії Відні.


Переглядів: 673 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024