Середа, 24.04.2024, 12:53
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 25 » ОЛЕКСАНДРІВЩИНА УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛА 20-РІЧЧЯ УКРАЇНСЬКОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ
16:59
ОЛЕКСАНДРІВЩИНА УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛА 20-РІЧЧЯ УКРАЇНСЬКОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ
    Святкові урочистості розпочалися ще напередодні ювілейної дати урочистим підняттям синьо-жовтого прапора на центральній площі містечка у День свята Державного Прапора України – 23 серпня. А впродовж всього дня 24 серпня в селищі відбувалися масові заходи.
    Офіційна частина свята розпочалася о 10-й годині на площі біля пам'ятного знака, встановленого на честь незалежності України. Олександрівців привітав з 20-ою річницею української незалежності голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв. Він подякував ветеранам Великої Вітчизняної за можливість жити і працювати під мирним небом на благо незалежної держави і кожної родини, хліборобам Олександрівщини за вагомий вирощений пишний коровай у цьому році, всім промисловцям, педагогам, лікарям за сумлінну працю і запевнив, що влада робитиме все, аби наша незалежність наповнювалася конкретним змістом, зміцненням соціально-економічного розвитку району.
    Разом з головою районної ради Василем Скляренком Валерій Авксентьєв вручив грамоти і подарунки кращим працівникам району, зокрема найвищі нагороди — відзнаку Президента — медаль „Двадцять років незалежності” отримали голова СФГ „Снісаренка” Григорій Олександрович Снісаренко та Розумівський сільський голова Микола Васильович Христенко. Грамотами районної державної адміністрації та районної ради відзначені майстрині-вишивальниці Таїсія Миколаївна Дмитрашко з Підлісного, Олена Миколаївна Сидоренко з Бірок, Оксана Миколаївна Коник з Олександрівки, які до Дня Незалежності України гарно вишили „Рушник єдності” довжиною 20 метрів.
    Після урочистої частини естафету свята підхопили учасники художньої самодіяльності району. Великий концерт був справді святковим і незабутнім, колоритним, позначений нашими українськими традиціями. Тут і дівочі танці, і хлопчачі розваги, і народні пісні акапело, й під супровід, і людина-оркестр, і веселі та гострі, як лезо, частівки...
    Та, що казати — багато талановитих людей в нашому районі. А поруч у сквері розмаїттям вражали народні старовинні і сучасні ремесла. Там своїм життям жило містечко майстрів декоративно-прикладного мистецтва та художньої майстерності.
    Свої вироби представили майстри-умільці з багатьох сіл району, а також олександрівці. Наприклад, свої роботи —вишивки стрічкою показала Яна Король.
    Вабили око змайстровані нею вироби з бісеру, жіночі валізи, вишиті стрічкою, а особливо плаття до ювілею свекрусі, яка замінила їй матір. Вражали фантазією і любов‘ю вироби з паперу гуртківців табору „Жовтень” (керівник В.О.Шолька), картини, зроблені зі шкіри, Галини Іванівни Жмур, рушники розумівських вишивальниць, ляльки вив‘язані гачком любомирчанкою Галиною Михайлівною Моховик, корзини, огорожі з лози — підлісненців подружжя Говдь, витвори з бісеру Людмили Петрівни Різун, дванадцятирічної Тані Вавринюк, різні роботи з паперу і картини з натури на мольберті дітей з Пантаїської школи-інтернату та багато інших.
    Вирували спортивні пристрасті у день свята і на спортивному майданчику Олександрівської школи № 2, там для дітей та дорослих було організовано масові спортивні змагання та ігри. 
    По-своєму, по-дитячому, відзначили свято і найменші олександрівці. Для них також було підготовлено колективом РЦДЮТ цікаву пізнавальну програму. Любителі музики і пісні насолоджувалися грою музикантів на гармошках, співали в „караоке”. А молодь ввечері розважалась на святковій дискотеці.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 834 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024