Четвер, 28.03.2024, 15:07
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 3 » ОЛЕКСАНДРІВКА ВІДСВЯТКУВАЛА 226 РІЧНИЦЮ
16:52
ОЛЕКСАНДРІВКА ВІДСВЯТКУВАЛА 226 РІЧНИЦЮ
Недільного дня 2 жовтня 2011 року на центральний стадіон імені  Миколи Шишки в Олександрівці в'їхала бричка зразка другої половини ХІХ століття, запряжена парою коней, в якій сидів амбітний пан у високому циліндричному капелюсі, поряд з ним – чарівна пані. Пан щось нашіптував супутниці, як раптом на широкому полі стадіону з'явився на білому коні вершник з грамотою польського короля Станіслава Августа. Гонець відразу виголосив зміст  королівського послання: віднині Олександрівка стає містечком.
„То ми вже містечко,” – загадково промовив пан, і це ще більше додало йому гонористості. Несказанно зраділи цій новині олександрівські ремісники та селяни, які  юрбою завітали на стадіон та й почали гадати, яким буде майбутнє Олександрівки. Так імпровізовано з історичної довідки учасники народного самодіяльного хору „Тясмин”  розпочали святкування  Дня Олександрівки, яке проходило у неділю 2 жовтня на центральному стадіоні. Селище відзначило свій 226-й день народження.
На іменини рідного містечка зібралася численна олександрівська громада від малого до старого. Приїхали  й гості розділити радість свята та подивитися на досягнення олександрівців, порівняти її історичне минуле з сучасністю.
Усі з цікавістю оглядали численні виставки умільців, роботи фотогуртківців станції юних техніків, рукодільниць районного центру дитячої та юнацької творчості, майстрів Олександрівської філії Кіровоградського ліцею побутового обслуговування, виставку книг наших земляків-літераторів літературної студії „Крила” та книг про Олександрівку.
Поки старші оглядали експозиції виставок, юні олександрівці розважалися в дитячому містечку на ігрових атракціонах.
Такої масовості, такого святкового розмаїття давно не бачила Олександрівка. І таки раділа своїм іменинам, і всім, хто прийшов їх святкувати.
Серед почесних гостей на святі Олександрівки був і народний депутат України Олександр Єдін. Саме за його допомоги і підтримки, а також під патронатом голови районної державної адміністрації Валерія Авксентьєва та голови районної ради Василя Скляренка і було організовано це грандіозне дійство.
Вітаючи всіх олександрівців з Днем селища, народний депутат Олександр Єдін наголосив на важливості збереження історичних традицій, побажав жителям щасливого майбутнього та запевнив, що як депутат робитиме все, аби процвітала Олександрівка і наша держава. Разом з олександрівцями він розділяє радість відновлення роботи цукрового заводу, що вдалося зробити завдяки голові облдержадміністрації Сергію Ларіну, обіцяє свою  опіку і підтримку виконання основних проектів, внесених  у програму „ Центральний регіон-2015”, зокрема по газифікації населених пунктів, завершення третього етапу реконструкції водогону в Олександрівці, працюватиме  над підвищенням соціальних стандартів життя. Разом з олександрівцями святкували День селища і голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв та голова районної ради Василь Скляренко, завітали і гості з сусідньої Знам'янки.
... Не встигла кінна бричка зібрати оплески  і захоплення глядачів, як шквал овацій викликала демонстрація ретротехніки, організована спортивно-технічним клубом „Ретро” районного товариства сприяння обороні України. Двічі по біговій доріжці стадіону почесне коло здійснили автомобілі минулого століття славнозвісні ГАЗ-67Б, ЗІС-5, ГАЗ-51, ЗІЗ-150, незабутній і шанований у народі „Запорожець”, старого зразка „Москвич”, „Волга” та інші.
Неперевершений парад ретротехніки змінює не менш захоплююча концертна програма учасників художньої самодіяльності – солістів та вокально-інструментального ансамблю РБК, студії бально-спортивного танцю „Імпульс”. За ними на центральну арену стадіону виходять олександрівські майдансери з захоплюючою танцювальною постановкою. Більше сотні олександівських школярів-гуртківців РЦДЮТ демонструють справжній танцювальний майдан. Учасників майдану виходить особисто привітати народний депутат України Олександр Єдін. „Олександрівка справді має талант, Олександрівка має майбутнє,” – переконливо  каже депутат,звертаючись  до дітей і всіх присутніх. А майдансерам від Олександра  Єдіна вручають корзини з солодощами.
А концерт уже продовжують талановиті артисти Кіровоградської обласної філармонії- народний ансамбль бального танцю „Конвалія”, шоу-балет „Love”,солісти Олексій Козачинський,Олександр Рябенко, Стас Ярослав, Ярослав Страшний,музичний колектив „Єлизавет-ретро”. Кожен їх виступ глядачі зустрічають вдячними оплесками. А вокально-інструментальний ансамбль „Живий звук” викликає справжню бурю емоцій, під їх музику уже танцює увесь стадіон. Увінчує дійство святковий яскравий і неперевершений феєрверк на честь Дня селища. Нічне небо над Олександрівкою розсипається міріадами різнокольорових зіркових композицій. Такого Олександрівка ще не бачила. Це було дійсно справжнє свято.

























































Переглядів: 805 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024