П`ятниця, 29.03.2024, 09:59
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 1 » НАЙВАЖЛИВІШЕ ЗАВДАННЯ ПЕДАГОГІВ ВИХОВАТИ ГІДНУ ЗМІНУ
11:24
НАЙВАЖЛИВІШЕ ЗАВДАННЯ ПЕДАГОГІВ ВИХОВАТИ ГІДНУ ЗМІНУ
Перед початком нового навчального року освітяни Олександрівщини 29 серпня зібралися на свою традиційну серпневу конференцію, яка проходила в районному Будинку культури. Перед початком пленарної частини вчительської наради у фойє Будинку культури було розгорнуто велику виставку освітянських доробків і досягнень під промовистою назвою ярмарок творчих ідей. 
Це дійсно було вражаюче, біля кожної експозиції збиралися педагоги і гості, аби побачити і почерпнути досвід колег. Виставку відвідали також керівники району – голова районної ради Микола Марфула та перший заступник голови РДА Василь Кириченко, які взяли участь в педагогічній конференції разом з освітянами району. 
-Те, що ви продемонстрували на ярмарку творчих ідей, заслуговує особливого значення і уваги та високої оцінки вашої нелегкої праці у справі виховання і навчання підростаючого покоління, - сказав Василь Кириченко. 
А вже в ході самої наради не покидала думка, як добре, що ось так можна спокійно сидіти в затишному залі в колі колег сонячного гарного дня і планувати майбутнє. Бо спокій і мир це сьогодні найголовніше для всіх нас, зважаючи на події на сході нашої країни. І все, що сьогодні ми б не робили, так чи інакше пов’язане з війною за збереження територіальної цілісності України, за нашу незалежність у боротьбі не лише з сепаратистами і терористами, а й зовнішнім ворогом сусідньої держави Росії. 
Цієї болючої для всіх нас теми торкнулися і учасники педагогічної наради. У своїх виступах і перший заступник голови РДА Василь Кириченко, і завідуючий відділом освіти Федір Шаповал наголошували на важливості єдності і патріотизму, згуртованості і усвідомлення ролі вчителя у вихованні юного покоління патріотів українців, а також розуміння і допомоги тим, хто знайшов прихисток від війни і тероризму на Олександрівщині. Цього Першовересня разом з учнями району за парти сядуть і 27 школярів вимушених переселенців зі східних областей, які потребуватимуть особливої уваги і турботи, починаючи від забезпечення шкільним приладдям до одягу і безкоштовного харчування, наголошував начальник відділу освіти. 
Федір Шаповал окреслив на конференції і основні шляхи вдосконалення і розвитку освітянської галузі на новий 2014-2015 навчальний рік. Пріоритетними серед них є подальший розвиток дошкільної освіти, закладання базових знань письма , читання та рахування в початковій школі, розширення мережі позашкільної освіти та особливості виховної роботи в сучасних умовах, пов’язаних з військовими подіями в державі. 
Це під силу освітянам району, переконаний завідуючий відділом освіти, оскільки вважає досить потужним творчий потенціал своїх колег. 
Що це дійсно так, продемонстрували у своїх виступах на конференції педагоги багатьох шкіл району, які ділилися доробками та досвідом своєї педагогічної майстерності. 
Вітали освітян району з початком нового навчального року та виклали своє бачення і пропозиції щодо співпраці і завдань у галузі реалізації державних стандартів в освіті також голова районної ради Микола Марфула, перший заступник голови РДА Василь Кириченко, сільський голова Підлісного Сергій Кармазін, уповноважений кримінальної міліції у справах неповнолітніх Юрій Гуровський. 
На конференції освітяни прийняли у свої ряди 10 молодих педагогів. Їм вручено трудові книжки та матеріальну допомогу. Ветеранам-освітянам колеги вручили квіти. 
Традиційно нагороди – грамоти і квіти отримали і багато шкільних колективів та окремих педагогів.
Переглядів: 457 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024