Четвер, 18.04.2024, 18:31
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 20 » МІНІСТР ОСВІТИ І НАУКИ ЛІЛІЯ ГРИНЕВИЧ ВІДВІДАЛА КЗ "ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ НВО №1"
09:54
МІНІСТР ОСВІТИ І НАУКИ ЛІЛІЯ ГРИНЕВИЧ ВІДВІДАЛА КЗ "ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ НВО №1"

19 лютого в опорній школі КЗ "Олександрівське НВО №1” з робочим візитом побувала Міністр освіти і науки  України Лілія Гриневич. Метою візиту Міністра було безпосередньо на місці ознайомитися з роботою опорної школи. Разом з нею оглянути роботу закладу приїхали народний депутат України Олександр Горбунов, перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко, начальник управління освіти науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації Володимир Таборанський.

Лілію Гриневич у закладі зустріли голова райдержадміністрації Ольга Борота, голова районної ради Григорій Гончаренко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Тимко, директор "Олександрівське НВО №1” Людмла Литвин.

Міністр поспілкувалася з директором закладу щодо діяльності опорної школи, планів подальшого розвитку навчально-виховного об’єднання, а також з керівниками філій НВО, зокрема поцікавилася тим, як, на думку педагогів, змінився навчально-виховний процес, в результаті проведення в районі освітньої реформи, зокрема, створення навчально-виховних об’єднань та опорних шкіл.

Як зазначила Лілія Гриневич, протягом року Кіровоградська область піднялася на 3 сходинки вгору за рейтингом ЗНО за часткою випускників, які набрали від 160-200 балів – з 20 місця в 2016-му до 17 місця в 2017 році. Не останню роль у цьому зіграло активне створення в регіоні нових опорних шкіл.


З метою ознайомлення з навчально-виховним процесом в опорній школі Лілія Гриневич побувала безпосередньо на уроках та у навчальних кабінетах закладу. Міністр спілкувалася з педагогами, учнями школи, цікавилася новими методичними матеріалами та матеріально-технічним оснащенням закладу, зокрема,  навчальним обладнанням, а також розвитком позашкільної освіти.

Голова райдержадміністрації Ольга Борота розповіла Лілії Гриневич про активну підтримку освітян району,  зокрема про те, як спрямовуються на галузь освіти кошти субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток, а також кошти місцевих бюджетів.

"Уже третій рік поспіль ми підтримуємо цільовими субвенціями закупівлю автобусів та природничо-математичних кабінетів для шкіл, також існує окрема субвенція для навчання дітей з особливими освітніми потребами. Так, у бюджеті на 2018 рік закладено 200 млн. грн  на придбання шкільних автобусів, 441,101 млн. грн – на природничо-математичні кабінети та 509 млн. грн – на інклюзивну освіту”, – повідомила Лілія Гриневич. "За останні 2 роки створено 67 опорних шкіл та 174 філії. Для підвезення учнів опорних шкіл придбано 38 шкільних автобусів та обладнання на суму понад 35 млн. грн, відремонтовано окремі ділянки доріг. Така робота не може не давати свої результати. Особливо важливо, що створення опорних шкіл впливає на зростання кількості реально профільних класів, же діти більш-менш можуть зосередитись на підготовці до потрібних їм предметів”, –  розповіла Міністр.

Лілія Гриневич вручила директору КЗ "Олександрівське НВО №1” Людмилі Литвин Подяку Міністерства освіти і науки України за вагомий і особистий внесок у розвиток опорних шкіл. Вона зауважила, що у самій опорній школі  "Олександрівське навчально-виховне об’єднання №1”  учні старшої школи мають можливість навчатися за хімічно-біологічним, математичним, історичним та філологічним профілями. "Матеріально-технічне забезпечення, фахові вчителі, хороші умови для навчання – усе це дає можливості повністю розкрити потенціал кожної дитини”, – додала Лілія Гриневич.


Переглядів: 360 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024