Четвер, 28.03.2024, 19:37
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 11 » МАШИНИ ПІШЛИ ПРЯМО НА ФРОНТ, А ЗЕМЛЯКИ ПРОСИЛИ ВІЙСЬКОВИХ: "ТІЛЬКИ ПОВЕРНІТЬСЯ ЖИВИМИ"
09:14
МАШИНИ ПІШЛИ ПРЯМО НА ФРОНТ, А ЗЕМЛЯКИ ПРОСИЛИ ВІЙСЬКОВИХ: "ТІЛЬКИ ПОВЕРНІТЬСЯ ЖИВИМИ"
8 серпня Олександрівська громада відправила у зону бойових дій на Схід України для потреб армії два КамАЗи та ЗІЛ. Машини пішли на фронт не порожніми, а з гуманітарним вантажем. ЗІЛ повністю завантажений водою та згущеним молоком, а один з КамАЗів – продуктами та засобами гігієни, зібраними громадою району для наших воїнів-земляків, які беруть участь в АТО на Сході країни. 
Олександрівщина вже не вперше відправляє гуманітарну допомогу та армійське спорядження воїнам. Та цього разу, крім продовольства, на фронт пішла ще й техніка. Великі вантажівки надали для військових потреб у зоні АТО керівники фермерських господарств ФГ Гусака Віктор Гусак, він же і повністю завантажив ЗІЛ водою та згущеним молоком, ПАТ „2-ге імені Петровського” Віталій Лозовий, ФГ Москаленка Микола Москаленко. За вантажем і технікою прибули бійці третього полку спецпризначення з Кіровоградщини, вони ж сіли за кермо автомобілів і безпосередньо доставлять техніку і гуманітарний вантаж у зону бойових дій. Виступаючи перед Олександрівською громадою, заступник командира підполковник Сергій Єременко подякував олександрівцям зо постійну підтримку, розуміння складності нинішньої ситуації і допомогу військовим. Він підкреслив, що саме прості українці найбільше розуміють і всіма силами допомагають військовим і матеріально, і морально вести боротьбу з окупантами за єдність і незалежність України. Він так і сказав, звертаючись до громади : "Якби не ви, там у зоні бойових дій нам було ще важче". За словами Сергія Єременка, бойовий дух наших хлопців високий, але потрібна матеріальна допомога. У військових не вистачає води, навіть хліба, бо там не працюють хлібозаводи. Тому наша допомога їм вкрай важлива. 
На цьому наголошували і керівники району голова РДА Сергій Шпирка та перший заступник голови Василь Кириченко, голова райради Микола Марфула, селищний голова Василь Захаров. Вони просили хлопців берегти себе і запевнили, що наша допомога армії буде постійною, воїни можуть розраховувати на олександрівців та районну владу. У районі створено благодійний фонд для збору коштів. За зібрані кошти вже придбано і передано землякам у зону бойових дій військове спорядження, надано кошти на лікування тяжкопораненому нашому земляку з Підлісного Юрію Савельєву. "Ми гуртом витягнемо його і поставимо на ноги", – запевнив воїнів-побратимів Юрія перший заступник голови РДА Василь Кириченко. А всі гуртом олександрівці, які зібралися того дня на проводи на фронт , зі сльозами на очах благали воїнів тільки повернутися живими. 
Загиблих у зоні проведення АТО земляків всі гуртом пом’янули за християнським звичаєм молитвою, яку провів настоятель Свято-Успенської церкви в Олександрівці отець Володимир. Він же і благословив в ім’я захисту України та освятив техніку та вантаж, які відправляються на фронт. 
Громада провела військових оплесками, молитвою до Всевишнього берегти їх та сльозами на очах. Тільки поверніться живими.


Переглядів: 430 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024