П`ятниця, 26.04.2024, 02:06
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 16 » «МАЙБУТНЄ ЛІСУ У ТВОЇХ РУКАХ»
21:55
«МАЙБУТНЄ ЛІСУ У ТВОЇХ РУКАХ»
    Звичайно, виросте ліс не завтра і не через рік. Але наступним поколінням учасники цьогорічної (нинішній рік ООН оголосила Міжнародним роком лісів) акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Кіровоградщині, яка пройшла якраз у День довкілля, зробили гарний подарунок. На території Червоно-Нерубаївського лісництва, якраз обабіч траси, що з’єднує Олександрівку і Кіровоград, вони посадили молоді берези. Участь в акції взяли заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Богдан Андрющенко, начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, депутат обласної ради Світлана Горбенко, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Захарченко (його управління і є організатором заходу) зі своїм  колективом, голова обласного товариства лісівників Кіровоградщини Валентина Токарчук, начальник обласного виробничого управління меліорації і водного господарства Юрій Топузов, голова Олександрівської районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв, голова Олександрівської районної ради Василь Скляренко, представники штабу обласної організації Партії регіонів, депутат районної ради Володимир Тімановський, керівники державних лісових підприємств області і, зокрема, директор ДП «Олександрівський лісгосп» Олександр Синявський зі своїм колективом, комерційний директор ПП «Теравет-Україна» (фірма, що займається запровадженням інноваційних технологій під час посадки будь-яких рослин) Тамара Ярощук, сільський голова Підлісного Сергій Кармазін, учні новостворених шкільних лісництв з Бобринця і Вільшанки.
    Ось такою дружною компанією і садили молоді берізки. Варто зазначити, що на землі Олександрівщини подібна акція проходить не вперше. І олександрівські лісівники, як завжди, вдало до неї підготувалися, тож всім дісталися і лопати, і відра з водою, і саджанці, навіть, рукавички.
    А перед посадкою пройшли невеликі урочистості. Про важливість збереження і примноження лісових насаджень у своїх виступах наголосили Богдан Андрющенко, Іван Захарченко, Валерій Авксентьєв. Зокрема, Богдан Вікторович зазначив, що в області велика увага приділяється збільшенню лісових площ. Тому минулого року обласна влада прийняла програму «Ліси Кіровоградщини» і постійно вишукує території, на яких можна посадити новий ліс. А Валерій Володимирович, виступаючи перед присутніми, навмисне обмовився, що Олександрівщина має найбільші в області площі лісів (насправді ця першість належить Знам’янському району). Він, як керівник району, активно сприяє, допомагає, щоб дійсно наш край мав ще більшу лісистість. 
    А на добру справу – посадку лісу присутніх благословив священнослужитель кафедрального собору (м. Кіровоград), отець Андрій. Гарний настрій піснями додавали учасники центру дитячої та юнацької творчості з селища Нового (Кіровоградський район).
    Не дивлячись на те, що після дощів, які напередодні пройшли тут, у землі лопата не сильно слухалася, а взуття майже тонуло у багнюці, всі старалися на совість. І заплановану норму – тисячу берізок – посадили.
    - Це лише початок, – розповів Олександр Синявський. - Згодом наші лісівники посадять на цій площі ще по тисячі дубів, кленів та кущів різних порід. Словом, сподіваємося створити біля траси ліс з елементами паркової зони, щоб кожен, хто проїжджає дорогою, міг тут зупинитися, перепочити та вирушити далі. Як-не-як, Олександрівщина – ворота Кіровоградщини, тож, ми повинні бути окрасою і гордістю області.
 

 

 


 
 
 
 
Переглядів: 880 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024