Четвер, 18.04.2024, 23:19
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 13 » КОЗАЦЬКОМУ РОДУ - НЕМА ПЕРЕВОДУ!
14:50
КОЗАЦЬКОМУ РОДУ - НЕМА ПЕРЕВОДУ!
Напередодні Пресвятої Покрови Богородиці традиційно вже тринадцятий рік у сосновому бору у славних Бірках відбулося чудове свято Козацької слави. Адже саме на Бірківській землі український гетьман Богдан Хмельницький збирав своє військо проти ворогів України. Тут була вотчина гетьмана. Тому ми справді козацького роду, якому немає переводу. І щороку, проводячи це свято, ми, нащадки козаків, це доводимо своїми справами і традиціями. 
Цьогорічне свято було позначене непростими подіями у нашій країні. Ми проводили його на підтримку наших хлопців-земляків, які нині боронять Україну від зовнішніх і внутрішніх ворогів там , на Сході держави, а також збирали для них кошти. Про це сказав у своєму виступі –привітанні всім, хто був на святі, голова районної державної адміністрації Сергій Шпирка. Він подякував воїнам за їх священний обов’язок по захисту країни, наголосивши, що зараз більше двохсот наших земляків з Олександрівщини беруть участь в антитерористичній операції на Донеччині та Луганщині. Слід сказати, що разом з олександрівцями святкували День Козацької слави також ті, хто змушений був залишити свої домівки на Сході країни через бойові дії. Вони вперше побачили таке гарне свято і відчули себе причетними до славного козацького українського роду.
Учасників і гостей також вітали гості з області: заступник голови обласної ради Іван Владов, помічник голови облдержадміністрації Микола Сухомлин та голова районної ради Микола Марфула і перший заступник голови РДА Василь Кириченко. Всі разом вони особисто обійшли всі козацькі курені, щоб оцінити та подякувати козакам і козачкам за гостинність, смачні страви, чудове оформлення куренів та гарні виступи самодіяльних колективів.
Цьогоріч козацьку славу і наші українські традиції на святі демонстрували козацькі сотні з Олександрівки, Розумівки, Цвітного, Михайлівки, Вищих Верещак, Голикового та Кримок на чолі з бравими отаманами сотень Василем Захаровим, Миколою Христенком, Володимиром Ліхненком, Павлом Павловським, Володимиром Смалиусом.
Козацькі курені виставили на святі також козаки та козачки з Олександрівських районної ради та районної державної адміністрації.
Свої доробки показували на святі юні козачата з районного центру дитячої та юнацької творчості. Чудові вироби дітей власними руками можна було і купити для домашньої колекції предметів народного ужиткового мистецтва.
А над усім козацьким містечком витав справді козацький дух, пахло смаженим і пареним, лунала незабутня українська пісня у виконанні самодіяльних колективів району, змагалися козаки у підніманні гирі, каталися на конях козачата, а козаки діставали на стовпі призи, напоготові була гармата, як символ нашої міцності і сили в будь-який час захистити країну. На щастя, на святі вона служила розвагою для дітей і постріли її були холостими. Та порох сухий. І про це нехай не забувають наші вороги.
Сосновий бір був наповнений українським духом. Скрізь були усміхнені обличчя, і від того ставало ще затишніше і тепліше навколо. Хоч погода і так подарувала всім чудовий сонячний досить теплий осінній день.
















Переглядів: 631 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024