Вівторок, 16.04.2024, 23:14
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 16 » ДО ВІДОМА ДЕПУТАТІВ РАЙОННОЇ РАДИ
08:34
ДО ВІДОМА ДЕПУТАТІВ РАЙОННОЇ РАДИ

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в тому числі державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування та депутати  місцевих  рад зобов’язані  щорічно  до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік. Враховуючи вимоги зазначеної норми Закону, а також беручи до уваги роз’яснення Міністерства юстиції України від 5 грудня 2012 року депутати місцевих рад повинні пам’ятати про наступні моменти.

Депутати місцевих рад, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, повинні подавати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік до кадрових підрозділів державних органів, підприємств, установ, організацій за місцем основної роботи.

Депутати, які є самозайнятими особами (фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, які не мають основного місця роботи, або особи, які не працюють, в тому числі пенсіонери), повинні подавати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік до апаратів відповідних рад або їх виконавчих комітетів.

Враховуючи вищевикладене, депутатам Олександрівської районної ради необхідно до 1 квітня 2016 року подати  декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік:

- працюючим – за місцем роботи;

- самозайнятим особам (підприємцям) та непрацюючим, в тому числі пенсіонерам, – до Олександрівської районної ради.

Звертаємо увагу на те, що:

- згідно ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неподання або несвоєчасне подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, передбаченої Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції” тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

- згідно ст. 366-1 Кримінального кодексу України подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації карається позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Згідно із пунктом 7 частини 1 статті 5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», набрання законної сили обвинувальним вироком суду, за яким його засуджено до позбавлення волі, або набрання законної сили рішенням суду, яким його притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення або правопорушення, пов’язаного з корупцією, та застосовано покарання або накладено стягнення у виді позбавлення права займати посади або займатися діяльністю, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, є підставою для дострокового припинення депутатських повноважень.

     Бланки декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру виготовляються особами, які відповідно до Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції” заповнюють і подають декларації, шляхом роздрукування або копіювання їх на папері формату А4 за формою, наведеною в додатку до зазначеного Закону (включаючи примітку). Бланк складається з 10 сторінок, зазначені бланки не є бланками документів суворої звітності (постанова Кабінету Міністрів України від 08.02.2012 р. № 64). Тобто існує можливість роздрукування його з обох сторінок аркушу.





Переглядів: 575 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024