Четвер, 25.04.2024, 17:31
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 22 » ДИТЯЧА РЕСПУБЛІКА „ЖОВТЕНЬ”
09:19
ДИТЯЧА РЕСПУБЛІКА „ЖОВТЕНЬ”

   З серпневої спеки „пірнаємо” в приємну соснову прохолоду табору „Жовтень”.  І відразу чуємо своєрідну мелодію цього дитячого містечка: дзвінкий сміх переплітається зі звуками музики, голосні розмови з піснями. Голова районної ради М. М. Марфула, який вже втретє завітав до „Жовтня”, цікавився життям табору, проблемами, які виникають в його роботі. Директор „Жовтня” Л.Л Стороженко захоплено розповідала  про те, з яким задоволенням відпочивають тут діти, які пізнавальні заходи відбуваться  щодня, повідала про самовідданість вожатих та вихователів, всіх працівників цього закладу, які все роблять для того, щоб діткам було цікаво і затишно.

   До прийому хлопчиків та дівчаток, як говорила Любов Леонідівна, в „Жовтні” підготувалися відповідально. Крім ремонтних робіт, в цьому році облаштували приміщення клубу, де проходять всі концерти, обладнали спортивний зал, придбали потрібні для тренувань, відновлення здоров’я своїх вихованців декілька спортивних снарядів, відновили чималий басейн з пляжем біля нього. Коштів для потреб табору керівник агрофірми „Ясинівська” Дмитро Вікторович Мамалат, в чиєму підпорядкуванні знаходиться „Жовтень”, не шкодує.

   І 185 хлопчиків та дівчаток різного віку, з усіх районів Кіровоградщини, а також з обласного центру реабілітації, з Новомиргородської школи-інтернату  (це вже третя зміна)  відпочивають, оздоровлюються, наповнюються враженнями.

   В цьому році в таборі започаткували, дякуючи допомозі автотранспортом з АФ „Ясинівського”, екскурсії по різним куточкам Кіровоградщини і Черкащини. З яким захопленням діляться враженнями діти після відвідин Чигирина і Кіровограда, Кам’янки і Умані. А щоденні будні дитячої республіки сповнені різними заходами і святами, спортивними змаганнями, походами по рідному краї. Про це дбають вожаті та вихователі Роман Даниленко, Ірина Сугак, Мар’яна Маранда, Альона Січкар, Аня Вихрист, Людмила Кравченко та інші. А за здоровям вихованців цілодобово слідкують медпрацівники  табору Тетяна Крива, Ольга Шарутенко, Тетяна Єрух, Наталя Скічко. Лікар Тетяна Володимирівна Крива вже з десяток років працює влітку тут. А її донька Валерія вже старожил табору, відпочивала в ньому протягом декількох років, а в нинішньому вона вже, після навчання в школі Короткова, – хореограф табірної зміни. І взагалі, табір „Жовтень”, як стверджують всі його працівники, це любов на все життя. Л.Л.Стороженко, яка цього року вперше очолила  „Жовтень”, зізнається:  наскільки полюбила цю дитячу республіку, що навіть пошкодувала, чому раніше не обрала в житті педагогічної стежини.

   А в таборі готувалися до чергової події – свята індіанців. Уявляєте, яке задоволення отримають діти від перевдягання в незвичний одяг, від індіанської каші на свіжому повітрі! А взагалі  всі заходи в таборі цікаві і своєрідні: день Нептуна, міс табору, змагання на човнах та багато інших, тих, які запам’ятовуються вихованцям на все життя. Причому, головні артисти на всіх святах – це самі діти. „Навіть в чергу записуються, щоб взяти участь в підготовці того чи іншого концерту”,- розповідають піонервожаті, студентки педвузів Аня Вихрист та Люда Кравченко.  Танцювальні ж вечори збирають на майданчику не тільки всіх, так би мовити, „жовтневих”, а й місцеву молодь.

   Варто відзначити, що в таборі цього року відпочивали й декілька дітей з Донецької області. Безкоштовні путівки для них придбали за рахунок АФ „Ясинівська”. А дружну табірну сімю смачно і поживно годують кухарі „Жовтня”. Головний на кухні – шеф-кухар ресторану в Новоукраїнці Вадим Василенко, який згодився попрацювати в таборі. В затишному залі їдальні допомагають накривати на столи, навчаючись правильній сервіровці, чергові з загонів в спеціальному вбранні. Харчування в таборі – пятиразове, тож  хлопчики та дівчатка набираються вітамінів на весь навчальний рік.

   На прощання  з педколективом табору Микола Марфула пообіцяв директору табору Любов Стороженко всіляко допомагати дитячій республіці у вирішенні всіх назрілих проблем, а вихованцям – і надалі вдалого та змістовного відпочинку.                              

  

Переглядів: 512 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024