Четвер, 18.04.2024, 13:17
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Лютий » 9 » БІЗНЕС-ФОРУМ "ЗАЛУЧЕННЯ І РЕАЛІЗАЦІЯ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ"
12:30
БІЗНЕС-ФОРУМ "ЗАЛУЧЕННЯ І РЕАЛІЗАЦІЯ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ"
    В контексті програмами економічних реформ, яка реалізується в країні, одним з актуальних питань є успішне залучення інвестицій в економіку країни.
Активізації інвестиційної діяльності, забезпеченню ефективного використання потенціалу економіки Кіровоградської області приділяється увага і у програмі розвитку Кіровоградської області на 2011 - 2015 роки.
    Олександрівщина має усі передумови для активного залучення зовнішніх фінансових ресурсів. Але існує ряд проблемних питань, зокрема, недостатня інвестиційна активність суб’єктів господарювання, складність започаткування та ведення бізнесу, нерозвиненість інвестиційної інфраструктури в районі і нарешті недостатнє знання та малий досвід роботи у сфері питань залучення інвестицій.
    Шляхи залучення інвестицій в економіку району та їх ефективне використання, підвищення інвестиційної привабливості регіону, залучення прогресивного досвіду господарювання – такі питання обговорювалися на бізнес-форумі "Залучення і реалізація інвестиційних проектів", який відбувся 8 лютого у залі засідань районної державної адміністрації.
На форум були запрошені гості, спеціалісти у сфері інвестиційної діяльності, Олександр Шохов - консультант уряду Казахстану, керівник групи "Соціум", спеціаліст по розвитку територій, Вадим Негатуров - директор ТОВ "Одеський Приватизаційний Центр" , виконавчий директор ТОВ "АВАНТАЖ", Володимир Одінцов - президент інвестиційної групи "ТИГ р". У засіданні взяли участь голова райдержадміністрації Валерій Авксентьєв, голова районної ради Василь Скляренко, заступник голови райдержадміністрації Лариса Нечепоренко, заступник директора ВАТ "Інтерресурси" Вадим Ревука, керівники підприємств, сільськогосподарських формувань, підприємці району, сільські та селищні голови.
    Відкриваючи засідання, голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв наголосив, що на сьогоднішній день одним із головних векторів діяльності влади має стати створення сприятливих умов для залучення інвестицій, адже це сприятиме розвитку виробництва, створенню робочих місць, наповненню бюджетів, і як результат – покращення якості життя населення територій.
    У ході форуму з доповіддю про стратегічні можливості обласної та районних адміністрацій для розвитку економіки інфраструктурного розвитку території перед присутніми виступив Олександр Шахов.
    У своєму виступі він також охарактеризував організаційно-економічний механізм планування залучення інвестицій та навів приклади використання українськими підприємствами фінансових програм Євросоюзу, залучення доступних західних кредитів і коштів інвестиційних фондів у реалізацію своїх інвестиційних проектів.
    Про досвід реалізації інвестиційних проектів в Україні, зокрема, у сфері агропромислового комплексу, йшлося у виступі Володимира Одинцова. За його словами, на сьогоднішній день фінансисти, співробітники європейських банків, страхових компаній, різних фондів, готові обговорювати найрізноманітніші схеми для того, щоб вкласти гроші в зрозумілі, добре прораховані і очевидно прибуткові проекти.
    Про досвід реалізації інвестиційних проектів в Олександрівському районі розповіли заступник директора ВАТ "Інтерресурси" Вадим Ревука та директор ДП "Олександрівське лісове господарство" Олександр Синявський.
    Після цього учасники бізнес-форуму провели "круглі столи" на теми "Інвестиційні проекти" та "Управління залученням інвестицій та підвищення інвестиційної привабливості району", у ході яких гості Олександр Шахов Володимир Одинцов та Вадим Негатуров надали консультації з даних питань керівникам сільськогосподарських підприємств Володимиру Савченку, Григорію Снісаренку, Миколі Москаленко, підприємцям Олександру Шпильовому, Юрію Ровінському, Володимиру Осипенко, директору ДП "Олександрівське лісове господарство" Олександру Синявському, головам сільських рад.


 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 787 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024