П`ятниця, 29.03.2024, 17:12
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 10 » БЕРЕЖЕМО ПАМ'ЯТЬ, ШАНУЄМО ВЕТЕРАНІВ
09:41
БЕРЕЖЕМО ПАМ'ЯТЬ, ШАНУЄМО ВЕТЕРАНІВ

Запалили свої свічки каштани у пам'ять про тих, хто не повернувся з далеких фронтових доріг, хто поліг смертю хоробрих, врятувавши світ від фашизму.

 Зі  цвітом каштанів щороку приходить на нашу землю велике і незабутнє  свято Перемоги. Цієї весни уже в 67 раз мирна післявоєнна весна буяє на Україні. Давно заросли окопи, загоїлись рани, та не згасає пам'ять, вона не підвладна рокам і десятиліттям. Тож щороку   9 Травня у День Перемоги мільйони людей виходять на вулиці,  аби вшанувати полеглих бійців, вклонитися живим фронтовикам. Немає жодного населеного пункту, де б не відзначали День Перемоги,  бо кожне з них на Україні не обминула чорним крилом війна, яка двічі з заходу на схід, а потім зі сходу на захід прокотилася українською землею. І скрізь обеліски, пам'ятники, братські могили... 

В Олександрівці традиційно у День Перемоги відбулася урочиста хода, в якій взяли участь сотні олександрівців від  старого до малого, яка закінчилася мітингом-реквієм біля братської могили на селищному кладовищі. Разом з олександрівцями вклонитися пам'яті полеглих і віддати шану ветеранам Великої Вітчизняної війни прийшли представники влади: голова Олександрівської районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв, голова районної ради Василь Скляренко, заступники голови РДА і райради Людмила Литвин, Олександр Невмержицький, селищний голова Василь Захаров. 

На мітингу-реквіємі виступили голова районної ради Василь Скляренко, голова районної організації ветеранів України Василь Король, учень Олександрівської загальноосвітньої школи №3 Олександр Христенко. Вони говорили про незабутню пам'ять, про величний      подвиг, який житиме вічно, про турботу про ветеранів війни, які ще в строю. 

Присутні на мітингу вшанували пам'ять полеглих героїв хвилиною мовчання, поклали квіти вдячності до пам'ятника на братській могилі. Гірлянди слави і квіти від вдячних нащадків лягли також до пам'ятника загиблим воїнам-землякам, алеї слави, піонерів-героїв на території Олександрівської школи №2. 

67-й річниці з Дня Перемоги салютували рушничними залпами. А в мирне весняне небо злітала пісня „День Перемоги...”.

Переглядів: 774 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024