П`ятниця, 26.04.2024, 10:41
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 2 » 20-ТА РІЧНИЦЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО РЕФЕРЕНДУМУ 1991 РОКУ
23:44
20-ТА РІЧНИЦЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО РЕФЕРЕНДУМУ 1991 РОКУ

1 грудня з нагоди 20-ї річниці Всеукраїнського референдуму в питанні проголошення незалежності України 1 грудня 1991 року у залі засідань районної державної адміністрації відбулися урочистості за участі голови районної державної адміністрації Валерія Авксентьєва, заступника голови районної ради Олександра Невмержицького, представників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств України, сільських та селищних голів, громадськості.

Виступаючи перед присутніми, голова райдержадміністрації Валерій Авксентьєв зазначив: "Події 1 грудня 1991 року стали епохальними у нашій історії. Під час Всеукраїнського референдуму понад 90 відсотків громадян підтвердили Акт проголошення незалежності України. Це волевиявлення народу визначило шлях до створення суверенної і соборної Української держави, розбудови демократичного суспільства, в якому поважатимуться права й гарантуватимуться свободи громадян.

Ми з вами добре розуміємо, що без нашої злагодженої роботи на благо країни, рідного краю неможливий рух уперед. Я хочу подякувати всім вам за вашу самовіддану працю, за підтримку один одного, за активне розуміння нашої спільної мети. Успіх України, Олександрівщини залежить від кожного з нас, він зростатиме з нашою працею, єдністю і взаємною підтримкою".

З нагоди свята та відповідно до указів Президента України  від 7 травня 2011 року N558, від 23 серпня 2011 року N 849, та N 850, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування духовних і моральних якостей, голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв та заступник голови районної ради Олександр Невмержицький вручили посвідчення та нагрудний знак почесного звання України ”Мати-героїня”:

Бирзул Ользі Олександрівні – матері шести дітей, с. Несваткове;

Вєтровій Алевтині Хаїмівні – матері п’яти дітей, с. Бірки;

Гапонько Ніні Віталіївні – матері восьми дітей, с. Несваткове;

Драганець Ользі Іванівні – матері п’яти дітей, с. Стара Осота;

Коломієць Ользі Миколаївні – матері п’яти дітей, с. Голикове;

Максименко Катерині Олександрівні – матері шести дітей, с. Голикове;

Рудницькій Ганні Йосипівні – матері десяти дітей, с. Несваткове;

Ткаченко Степаниді Лук’янівні – матері п’яти дітей, с. Букварка;

Хоменко Ніні Онисимівні – матері п’яти дітей, с. Соснівка 

Прищепі Ользі Олександрівні – матері шести дітей, с. Несваткове;

Незолі Зінаїді Георгіївні – матері дев’яти дітей, смт. Олександрівка;

Хлівній Марії Іванівні – матері п’яти дітей, с. Бандурове.

          За зразкове виконання службових обов’язків, високу професійну майстерність, та з нагоди відзначення 20-ї річниці Всеукраїнського референдуму Грамотою районної державної адміністрації та районної ради нагороджено:

Баглюка Юрія Євгеновича – заступника керівника апарату, начальника відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації;

Грецьку Валентину Василівну – завідувача сектором контролю апарату райдержадміністрації;

Долю Олександра Сергійовича – завідувача сектором з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та у справах преси й інформації апарату райдержадміністрації;

Половенко Тетяну Іванівну – спеціаліста І категорії відділу організаційного забезпечення виконавчого апарату районної ради;

Присяжнюка Віктора Петровича – радника голови районної ради;

Сіденка Володимира Олександровича – начальника загального відділу апарату райдержадміністрації;

Скляренко Анжелу Борисівну – начальника відділу кадрової роботи апарату райдержадміністрації.

          Після урочистостей учасники зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку на честь незалежності України та пам’ятника Тарасу Шевченку.

          У загальноосвітніх школах району у цей день пройшли відкриті уроки історії України та правознавства, присвячені подіям Всеукраїнського референдуму та значенню цього історичного факту в українському державотворенні, які відвідали керівництво райдержадміністрації та районної ради.

Тематичні заходи пройшли і в Олександрівському РЦДЮТ.  З нагоди свята відбулося засідання "круглого столу"  на тему "Україна – 20 років незалежності" за участі керуючого справами виконавчого апарату Олександрівської районної ради Сергія Дудника, начальника Олександрівського відділення юстиції Олени Надьон, методиста відділу освіти Олександрівської райдержадміністрації Тетяни Коваль, відмінника освіти Наталії Добровольської, депутатів Олександрівського парламенту дітей.

Педагог – організатор Людмила Дудник об’єднала дітей в „Іграх патріотів”, що проводилися в музейній кімнаті "Світлиця", під час яких діти пройшли по сторінках героїчного минулого нашої Батьківщини, згадали традиції, обряди, звичаї українців та ствердили переконання, що без минулого немає майбутнього.

Створити творчу хореографічну імпровізацію на тему: "У мене ти одна єдина – країна щастя  і добра" вихованцям запропонувала керівник зразкового хореографічного колективу "Калинонька" Світлана Соколовська, а методист Наталія Михалюк провела ток-шоу "Я люблю Україну", учасники якого перевірили свої знання з правопису української мови, згадали свята народного календаря, об’єдналися в народних піснях. 

Цікавим був і організований керівниками гуртків декоративно-прикладного відділу Надією Ткаленко Вікторією Лазаренко, Інною Ткаченко та Тетяною Чорногор боді-арт на тему: "Сьогодні в моді – синьо-жовті кольори", під час якого діти з великим задоволенням поринули в палітру почуттів.

  У закладах культури району відбулися просвітницькі культурно-мистецькі заходи, присвячені історичній ролі Всеукраїнського референдуму та питанням розвитку і зміцнення державності. Зокрема, у районній бібліотеці для дорослих для молоді проведено літературно-музичну годину під назвою "Моя країна – Україна", присвячену цій визначній даті. Зі словами вітання до присутніх звернулася заступник голови районної державної адміністрації Людмила Литвин.

В ході проведення літературно-музичної години демонструвалися слайди і відеоматеріали, звучала музика і пісні.

У районному краєзнавчому музеї розгорнуто  тимчасову виставку "Україна на шляху до незалежності", а у дитячій музичній школі відбувся святковий концерт з нагоди свята, де також вшанували жінок, яким присвоєно  почесне звання України ”Мати-героїня”. 

З нагоди свята у Свято-Успенському храмі селища Олександрівка відбувся молебень "В ім'я процвітання України".

Відповідно до Указу Президента України від 1 грудня 2011 року №1093/2011 за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, вагомі досягнення у професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю та з нагоди річниці підтвердження всеукраїнським референдумом 1 грудня 1991 року Акта проголошення незалежності двадцятьох представників Кіровоградської області нагородили ювілейною медаллю
"20 років незалежності Укр
аїни". Серед них – головний редактор РВО "Олександрівщина" Ніна Миколаївна Доля та Вищеверещаківський сільський голова Павло Михайлович Павловський.


Переглядів: 887 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024