Субота, 27.04.2024, 00:04
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Серпень » 16 » 1 РАЙОН - 1 ГРОМАДА
07:38
1 РАЙОН - 1 ГРОМАДА

Перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Каражбей за участі голови районної ради Григорія Гончаренка провів нараду робочої групи з підготовки матеріалів для проекту перспективного плану формування територій громад Олександрівського району.

У ході наради обговорено пропозиції щодо моделей адміністративно-територіального устрою Кіровоградської області  з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування, а також розглянуто пропозиції щодо внесення змін до «Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області», затвердженого сесією Кіровоградської обласної ради 18 листопада 2016 року.

За підсумками наради до Кіровоградської обласної державної адміністрації направлено протокольне рішення з підтвердженням задекларованої позиції 1 район – одна громада щодо формування пропозицій для внесення змін до перспективного плану формування території громад Кіровоградської області, а також про сформовану пропозицію щодо моделі  адміністративно-територіального устрою Кіровоградської області щодо входження Олександрівського району до складу Кропивницького району.

Також, перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко провів засідання обласної робочої групи з підготовки проекту Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області, на якому в режимі он-лайн заслухали пропозиції керівників територій щодо внесення змін до Перспективного плану, а також обговорили позиції стосовно майбутнього поділу території області на райони.

Про внесення змін до Перспективно плану заявили керівники 4-х районів. Так, робочі групи в Онуфріївському, Олександрівському і Гайворонському районі ухвалили рішення ініціювати створення на їх територіях по 1 ОТГ – формат "1 район – 1 громада”, а в Знам’янському районі вирішили змінити межі існуючих перспективних громад. Зазначені пропозиції буде винесено на розгляд депутатів обласної ради.

Таким чином, на сьогодні об’єднання у форматі "1 район – 1 громада” задекларовано в 11 районах області: у Олександрівському, Онуфріївському, Устинівському, Компаніівському, Благовіщенському, Вільшанському, Голованівському, Гайворонському, Новгородківському, Новомиргородському та Новоархангельському.

Стосовно майбутнього адміністративно-територіального устрою Кіровоградщини, зокрема, поділу на райони, більшість територій підтримують проектну модель Мінрегіону із 3-х районів. Проте представники кількох територій мають бачення. 

Переглядів: 241 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024