Субота, 20.04.2024, 15:58
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 11 » ЗА ПІДСУМКАМИ ВИЇЗНОГО ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ПРИ ГОЛОВІ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
17:01
ЗА ПІДСУМКАМИ ВИЇЗНОГО ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ПРИ ГОЛОВІ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
  У середу, 10 липня, в Олександрівському районі відбулося виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради. Проводив засідання голова Кіровоградської обласної ради Микола Ковальчук. У роботі виїзного засідання брали участь та знайомили гостей з районом голова районної ради Василь Скляренко та голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв.

Пленарна частина  виїзного засідання Координаційної ради проходила в сесійному залі  Олександрівської районної ради. Відкриваючи засідання, голова обласної ради Микола Ковальчук наголосив на важливості спільної праці центральних і регіональних органів влади. Бо тільки робота єдиної команди приносить результат. На сьогодні особлива увага  в державній політиці приділяється зміцненню органів місцевого самоврядування. Цьому має сприяти і реформа в системі місцевого самоврядування. На виїзному засіданні  Координаційної ради схвалено проект концепції реформування органів місцевого самоврядування, розроблений радою Регіонів, та внесено пропозицію про необхідність  окремих змін у концепції, поданій Кабінетом Міністрів України, зокрема в частині, що стосується повноважень виконавчої влади на місцях. Учасники засідання дійшли висновку про важливість активного обговорення концепції реформування місцевого самоврядування в сільських громадах, на сходках громадян, щоб нові зміни були на користь громаді, сприяли розвитку територій, зміцненню  влади на місцях.

  Йшлося на  виїзному засідання і про  необхідність  якнайшвидшого впровадження в життя Указу  Президента про створення  у  населених пунктах , де не має сільських рад, органів самоорганізації населення, які сприятимуть наближенню влади до людей і вирішенню безпосередньо на місцях нагальних проблем громадян через обраних представників громади.

 Обговорено на виїзному засіданні Координаційної ради і ряд злободенних питань територій. Зокрема таку важливу проблему як поводження з твердими побутовими відходами на території  Кіровоградської області. Інформувала з цього питання  директор департаменту  житлово-комунального господарства  Кіровоградської ОДА Ольга Довжук. А досвідом роботи з вирішення цієї проблеми поділився з колегами голова  Голованівської районної ради Олексій Чушкін.

  Приймаючи в районі учасників Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради, важливо показати  передовий досвід роботи у різних  галузях  економічного і соціального розвитку  регіону. Тож детальну інформацію про Олександрівщину  надав голова районної ради Василь Скляренко, а голова  районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв розповів про досягнення району в соціально-економічному розвитку, детально зупинившись на тому, що зроблено конкретно на території за останні роки завдяки спільній і злагодженій роботі двох гілок влади - районної державної адміністрації та районної ради. Це і відновлення роботи  цукрового заводу та хлібокомбінату, відкриття  Олександрівської дільниці ПАТ ”Інтерресурси”, що дало змогу використовувати в районі альтернативні види палива, будівництво молокозаводу, реконструкція свинокомплексу, введення в експлуатацію заводу з переробки сої та зерносушильного комплексу, триває спорудження овочесховища.  Назвав голова райдержадміністрації і  оновлені соціальні об’єкти, зокрема реконструкція стадіону та  введення в дію нового спортивного комплексу, відкриття сучасного центру ранньої діагностики в районній лікарні, вирішення проблеми черг у дитсадки шляхом створення навчально-виховних комплексів  та вирішення ще багатьох  питань  і в економічному,  і в соціальному розвитку  району.

 Про досвід залучення  позабюджетних коштів  для вирішення  важливих проблем   життя територій, зокрема участь громад району в Проекті ЄС/ПРООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” розповіла  керівник  ресурсного центру розвитку громад Олександрівського  району Лариса Нечепоренко.

 Перший заступник голови районної державної адміністрації Ольга Борота  ділилася досвідом роботи району  з використання  альтернативних видів палива.

Побачити  досягнення району безпосередньо на практиці  учасники Координаційної ради змогли, відвідавши ряд територій та об’єктів виробничої та соціальної сфери. Зокрема вони  побували на  ПАТ ”Інтерресурси, що виробляє паливні тріски, та оглянули котельню центральної районної лікарні, яка  працює на цьому альтернативному паливі. У Бірківському лісництві ДП ”Олександрівський лісгосп” гостей знайомили з вирощуванням лісових культур. Це підприємство є зразком високої виробничої культури і охорони праці.  

 У ДП” Олександрівський лісгосп” про створення нових лісових насаджень,   охорону та догляд за лісовими масивами  розповів  його директор  Олександр Синявський.

 Побачили гості і оновлений  центральний стадіон  в Олександрівці і переконалися, що тут дійсно створені  умови для заняття спортом  і здорового способу життя.

 Відвідали учасники Координаційної ради і сільські території. Знайомилися з роботою Розумівської сільської ради та соціальними об’єктами села, милувалися  культурною пам’яткою державного значення - історико-архітектурним заповідником родини Раєвських, оглянули експозицію народного музею села, Свято-Хрестовоздвиженську церкву та усипальницю родини Раєвських.

У Красносіллі члени Координаційної ради побували в дитячому дошкільному закладі, школі, сільській амбулаторії, Будинку культури , сільській раді. А в Михайлівці  на прикладі розвитку  соціальної сфери і оновлення її закладів наочно побачили  плідну співпрацю  місцевої влади і соціально відповідального бізнесу. Приємним сюрпризом для гостей став  професійний виступ дитячої естрадно- циркової студії „ Едельвейс” у звичайному селі. 

 Підбиваючи підсумки виїзного засідання Координаційної ради при голові Кіровоградської обласної ради,  її учасники наголошували на важливості таких заходів з вивчення та запровадження  кращого досвіду колег, подальшого  розвитку місцевого самоврядування. Щодо Олександрівського району, то він є територією, що успішно розвивається і має перспективу, наголошували  учасники  Координаційної ради.

Переглядів: 587 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024