Четвер, 28.03.2024, 21:48
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 1 » ВІДБУЛОСЯ ВІЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ПРИ ГОЛОВІ РАЙОННОЇ РАДИ
15:22
ВІДБУЛОСЯ ВІЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ПРИ ГОЛОВІ РАЙОННОЇ РАДИ

28 жовтня сільські та селищні голови району взяли участь у виїзному засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

Чому вирішили робити його виїзним, тому що одним з планових питань які вносилися на розгляд, було питання дотримання належного стану місцевих автомобільних доріг в Олександрівському районі, забезпечення населення якісними послугами в галузі медицини. Учасники засідання отримали змогу подивитися на місці, в якому стані знаходяться об‘єкти соціальної сфери села, як вирішуються питання з ремонтом доріг на своїх територіях.

Першою зупинкою виїзного засідання була територія Веселівської сільської ради. Делегацію зустрів і прийняв участь у роботі виїзної Координаційної ради  голова Веселівської сільської ради Іван Назолін. Учасники засідання відвідали об’єкти соціально-культурної сфери села. Спочатку здійснили огляд сільського будинку культури та побували у відремонтованому фельдшерсько-акушерському пункті.

Наступною зупинкою була територія Івангородської сільської ради. Сільський голова Людмила Бойченко ознайомила керівників територіальних громад з роботою Івангородського дошкільного навчального закладу, ФАПу, сільської ради та церкви.

Одна з болючих тем сьогодення це дороги. Про ремонт і утримання доріг села Бовтишки розповів сільський голова Василь Скляренко. Він зазначив, що на ремонт двох доріг, які проводив Олександрівський райавтодор витрачено 140 тисяч гривень.

Питання утримання та ремонту доріг зачепило «за живе» майже усіх сільських голів. Особливо хвилювало питання псування доріг сільськогосподарськими та промисловими підприємствами, які у своїй господарській діяльності використовують великовантажні машини. Ті розбивають не лише дороги, але й псують оселі жителів громад, що розташовані поздовж доріг.

Програма виїзного засідання була досить насиченою і передбачала на території Розумівської сільської ради ознайомлення з усипальницю і експозиціями музею героя Вітчизняної Війни 1812 року М.М. Раєвського.

Учасники засідання побачили  відремонтований фельдшерсько-акушерський пункт. Капітальний ремонт цього приміщення було розпочато у 2016 році за ініціативи керівництва сільської ради, місцевої громади та громадської організації "Розумівська віра” у рамках реалізації мікропроекту ЄС/ПРООН "Покращення медичних послуг у ФАП с. Розумівка”.  Загальна вартість проекту склала більше 298 тисяч гривень. З них 222 тис. грн – кошти ЄС/ПРООН, майже 15 тис. грн надала ГО "Розумівська віра”, більше 31 тис. грн профінансовано із бюджету Розумівської сільської ради, 10 та 20 тис. грн виділено відповідно з Олександрівського районного та обласного бюджету.

В процесі ремонту було утеплено фасад будівлі, замінено дах, підлогу, вікна та двері, придбано меблі та медобладнання. Крім того, поза проектом, у ФАПі встановлено систему водовідведення, облаштовано пандус та проведено благоустрій прилеглої території.

На пленарному засіданні яке відбувалося на території Голиківської сільської ради а саме в приміщенні відремонтованої  школи розглядалися такі питання:

про дотримання належного стану місцевих автомобільних доріг в Олександрівському районі.

про забезпечення населення якісними послугами в галузі медицини.

про співпрацю сільських та селищних рад з фермерськими господарствами щодо забезпечення розвитку підвідомчої території.

В роботі Координаційної ради взяти участь і виступили голова районної державної адміністрації Ольга Борота, перший заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Каражбей, начальник фінансово управління районної державної адміністрації Валентина Шията, головний лікар Олександрівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Зубаха, начальник відділу освіти Олександрівської районної державної адміністрації Сергій Тимко та інші запрошені.

Підводячи підсумки засідання Координаційної ради голова районної ради Григорій Гончаренко наголосив на важливості розглянутих питань і подякував всім у роботі виїзного засідання.




 















 

Переглядів: 481 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024