Четвер, 25.04.2024, 23:18
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 8 » РОБОТА ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОГО РАЙОНУ В ДРУГІЙ ФАЗІ ПРОЕКТУ ЄС/ПРООН "МІСЦЕВИЙ РОЗВИТОК, ОРІЄНТОВАНИЙ НА ГРОМАДУ"
08:25
РОБОТА ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОГО РАЙОНУ В ДРУГІЙ ФАЗІ ПРОЕКТУ ЄС/ПРООН "МІСЦЕВИЙ РОЗВИТОК, ОРІЄНТОВАНИЙ НА ГРОМАДУ"
 
      На засіданні Форуму місцевого розвитку Олександрівського району, що відбулося 7 лютого 2013 року, за участю голови районної державної адміністрації Валерія Авксентьєва та голови районної ради Василя Скляренка підведено підсумки роботи громадських організацій району в другій фазі Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" та визначено напрямки роботи на наступний період. 

     Керівник ресурсного центру розвитку громад Олександрівського району Лариса Нечепоренко відзнвчила, що результати роботи Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" в Олександрівському районі, виправдали наші сподівання:


- створено і активно працюють 20 громадських організацій;

- впроваджено 14 мікропроектів в рамках Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду";

- в межах співпраці з міжнародними та місцевими партнерами впроваджено понад 30 проектів серед них: відновлення водопостачання в закладах освіти та охорони здоров’я, ремонт систем опалення, заміна вікон та дверей на енергозберігаючі, благоустрій територій, поповнення бібліотечних фондів, створення центрів психологічного розвантаження та інш.;

- покращилися взаємовідносини між владою і громадами;

- збільшилася довіра між партнерами - учасниками проектів;

- набула розвитку діяльність Форуму місцевого розвитку громад Олександрівського району, яка спрямована на встановлення діалогу, координацію планування процесу прийняття рішень та впровадження громадських ініціатив;

- ефективно працював ресурсний центр розвитку громад Олександрівського району, який забезпечив дієву співпрацю між громадськими організаціями та структурними підрозділами райдержадміністрації органами місцевого самоврядування;

- принцип партнерського співфінансування використано при підготовці районної програми "Центральний регіон - 2015", яка базується на ініціативах громад району.

  Олексадрівський район був лідером під час роботи у першій фазі проекту, залишається ним і у другій фазі. Громади району вирізнялися високою активністю, згуртованістю, цілеспрямованістю. 

    Загальна вартість мікро проектів, реалізованих в Олександрівському районі в рамках Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", – 2263615,0 грн. з них кошти громади – 207122,0 грн., кошти спонсорів – 47206,0 грн., кошти СВА – 1020685,0 грн., кошти бюджетів всіх рівнів – 988610,0 грн.. Наведені цифри свыдчать про те, що ми спільними зусиллями збагатили район більше ,ніж на два мільйони гривень.

  Зараз три громадські організації району працюють за новими напрямками Проекту, про що в своїх виступах повідомили сільські голови.

   
Так, Підліснеський сільський голова Сергій Кармазін розповів, що громадська організація "Підлісненське самоврядування – крок у майбутнє", яка вже має значний досвід впровадження громадських ініціатив, працює за напрямком створення сільськогосподарського багатопрофільного кооперативу, для початку обрано молочний напрямок. 

   
Єлизаветградківський селищний голова Юрій Голуб та Красносільський сільський голова Ольга Федорова повідомили присутнім, про те що громадські організації "Єлизаветградка. Вікно в майбутнє"( смт Єлизаветградка ) та "Зоря 2009" (с. Красносілля) працюють за напрямком енергоефективності Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Виступаючі відзначили, що з допомогою місцевих спонсорів в Єлизаветградківському дошкільному навчальному закладі та Красносільській сільській лікарській амбулаторії розпочато роботи з енергозбереження: планується замінити вхідні двері та вікна на металопластикові з енергозберігаючими склопакетами. 

 
У рамках Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" в Єлизаветградківському дошкільному навчальному закладі та Красносільській сільській лікарській амбулаторії планується провести відновлення системи опалення та встановити котли, що працюють на відновлювальних джерелах енергії. На проведення заходів з енергоефективності фінансова підтримка Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" складає 160000,0грн., внесок членів громадської організації 12000,0грн.

  Голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв підкреслив, що ініціативи громадських організацій, спрямовані на соціальний та економічний розвиток територій, завжди матимуть методичну та фінансову підтримку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.


Переглядів: 672 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024