Субота, 20.04.2024, 04:38
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 22 » ВІТАННЯ ГОЛОВИ РАЙОННОЇ РАДИ ЗІ СВЯТОМ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА ТА ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ
10:51
ВІТАННЯ ГОЛОВИ РАЙОННОЇ РАДИ ЗІ СВЯТОМ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА ТА ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

                                                    Шановні жителі та гості  району!

Щиро вітаю усіх вас зі святом Державного Прапора України, яке, відповідно до Указу Президента України святкується щорічно 23 серпня.

Цей святковий день – чудова нагода для усіх нас ще раз згадати, що Державний Прапор є одним із трьох офіційних державних атрибутів, що символізують суверенітет держави.

Ще далекого 1918 року, 22 березня, жовто-блакитний прапор був затверджений Центральною Радою як символ українського народу. Пізніше порядок кольорів було змінено на синьо-жовтий і таким залишився до нашого часу. 24 серпня 1991 року був проголошений Акт незалежності України, і синьо-жовтий прапор замайорів над будинком Верховної Ради. На політичній карті світу з’явилася нова незалежна, суверенна держава – Україна.

28 січня 1992 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про державний прапор України». Ним став саме національний синьо-жовтий стяг. 

У 1996 році значення і статус Державного прапора остаточно закріпила Конституція України: «Державними символами України є Державний прапор України, Державний герб України і Державний гімн України. Державний прапор України - стяг із двох рівних за величиною горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів».

Прапор є одним з найважливіших символів, який об'єднує всіх  громадян України. Він є втіленням єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під його знаменом ми йшли до проголошення самостійної України.

Благородні синій і жовтий, кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України, з півночі до півдня. Нехай завжди гордо майорить над Батьківщиною стяг нашої волі, єдності та могутності Українського народу!

Сьогодні прапор України гордо розвівається на багатьох будівлях а кожне з ваших сердець наповнене почуттями гордості за рідний край, любові до Батьківщини, поваги до держави та її символів. Упевнений, кожен з нас готовий зробити все можливе для процвітання нашої країни, щоб державні символи України упізнавали і поважали в усьому світі.

Нині Україна переживає нелегкі часи, позначені військовими  подіями на сході країни. Боротьба з терористами та сепаратистами, які терзають Донецьку та Луганську області, позначається на життєдіяльності всієї країни, на людських долях. Адже за єдність України ведуть смертельну боротьбу наші військові. І їм потрібна наша допомога.

Жителі Олександрівщини  допомагають військовим і матеріально, і морально вести боротьбу з сепаратистами за єдність і незалежність України. Відправляють гуманітарну допомогу, техніку та армійське спорядження воїнам в зони АТО.

Не залишаються наодинці з бідою і вимушені переселенці, яким допомагають у пошуку житла.

Тож любіть свій народ, свою землю, яка є найкращою в світі. Любіть свою Україну, пишайтеся її символами.

Щиро вітаю всіх Вас зі святам державного прапора та Дня Незалежності України, яке будемо відзначати 24 серпня. Ці свята мають велике загальнодержавне значення як свята суспільної злагоди і миру, доброго єднання людей в ім'я процвітання рідної країни.

Бажаю Вам міцного здоров’я, добра, благополуччя, мирного неба і затишку у ваших родинах. Зробимо все можливе, щоб наші діти зберегли до державного прапору святе і шанобливе ставлення. Нехай всі вони виростуть гідними громадянами нашої Батьківщини – України!


Голова районної ради  

Микола Марфула


Переглядів: 403 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024