Четвер, 28.03.2024, 10:49
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 19 » На території району подовжується обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування
12:11
На території району подовжується обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування

На території району продовжується обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Саме таке обговорення відбулося сьогодні в клубі села Несваткове. В обговоренні взяли участь  заступник керівника апарату, начальник організаційного відділу апарату райдержадміністрації Юрій Баглюк, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Сергій Дудник, Несватківський сільський голова Сергій Тукало,  громада  село Несваткове.

 

            Розпочинаючи обговорення заступник керівника апарату, начальник організаційного відділу апарату райдержадміністрації Юрій Баглюк зазначив, що Президент України Віктор Янукович наголосив на важливості та актуальності проведення зазначеної реформи, яка б узгоджувала інтереси зацікавлених сторін: органів місцевого самоврядування і органів виконавчої влади.

 

            Сільський голова Сергій Тукало звернув увагу присутніх, що питання  реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади назріло давно, але проводити її необхідно з урахування пропозицій громади.

 

            Крім того директор Несватківського НВК Любов Нестройна звернула особливу увагу на збереженні соціальної сфери села.

 

            Учасникам обговорення керуючим справами виконавчого апарату районної ради Сергієм Дудником було доведено, що тільки після виконання завдань першого етапу реформи (2013-3015 років), а саме після проведення інвентаризації ресурсів, оцінки готовності до реформи всієї системи, підвищення професійної підготовки місцевого управлінського активу, можна буде говорити про конституційний перерозподіл компетенцій та повноважень від місцевих держадміністрацій до виконкомів відповідних органів місцевого самоврядування, який буде проведено на другому етапі (2015-2020 роки). До цього часу, працівники місцевого самоврядування мають навчитися працювати в нових умовах, взаємодіяти з громадою, стимулювати активність громадян.

 

            Обмін думками активно проходив в атмосфері відвертості і конструктивізму. Усі учасники зборів, не зважаючи на різні погляди, підійшли до розгляду проекту Концепції з державницької позиції. За результатами учасники зборів обговорили та внесли пропозиції до запропонованого на розгляд громадськості проекту.

 

Переглядів: 514 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024