Четвер, 25.04.2024, 07:39
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 11 » ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА ПОВИННА ЗРОБИТИ УСЕ МОЖЛИВЕ, ЩОБ ЯКІСНО ЗМІНИТИ ЖИТТЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ
09:30
ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА ПОВИННА ЗРОБИТИ УСЕ МОЖЛИВЕ, ЩОБ ЯКІСНО ЗМІНИТИ ЖИТТЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ

"Життя і свобода – найцінніше, що є у людини. Обмеження свободи – найважча міра покарання у світі. Свободу осіб з особливими потребами та можливість реалізації їх конституційних прав часто обмежує глуха стіна –  стіна нашої з вами байдужості. І саме інклюзивна освіта повинна зруйнувати цю стіну, повинна зробити усе можливе, щоб якісно змінити життя цих дітей” – наголосила на одній з нарад Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Пріоритетним завданням Олександрівської ЗШ І-ІІІ ст.№1 КЗ "Олександрівське НВО №1”  є забезпечення  системи освітніх послуг щодо інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами.  Адже людство складається не просто з людей, а з людей, які відрізняються один від одного за статтю, віком, зростом, зовнішністю, національністю, станом здоров’я, мають різні характери, інтереси і т.д. Але всі ми  – люди, які мають рівні права!

Завдяки допомозі народного депутата України Олеся Довгого, голови Олександрівської РДА  Ольги Бороти  та голови Олександрівської районної ради Григорія Гончаренка, начальника відділу освіти Олександрівської  РДА  Сергія Тимка на початку 2018-2019 навчального року в Олександрівській ЗШ №1 "КЗ Олександрівське НВО №1” почала функціонувати ресурсна кімната, в якій проводяться корекційно-розвиткові, групові та індивідуальні заняття з дітьми з особливими освітніми потребами. У ресурсній  кімнаті функціонує  три зони: навчальна, до якої входить: мультимедійне обладнання, проектор, інтерактивний сенсорний модуль, магнітно-маркерна дошка, комп’ютерне обладнання (планшети, ноутбуки, ламінатор, багатофункціональний пристрій (принтер/сканер-копір), наочні матеріали для розвитку мови та пізнавальних процесів; ігрова: килимок для занять та гри, конструктори розвиваючі (дерев’яні та пластмасові конструктори з великими деталями, що складаються за принципом "паз в паз”, з можливістю складання плоских та об’ємних моделей для орієнтування в просторі), набір пірамідок універсальний, пісочниця для сухого та кінетичного піску, дерев’яні панно за методикою М. Монтессорі; соціально-побутова: кухонні меблі, посуд, мікрохвильова піч, чайник, холодильне обладнання, індукційна плита та столові прибори для орієнтування в просторі.

На облаштування ресурсної кімнати були задіяні кошти у сумі 891 тис. грн. З них –  на ремонт та облаштування 513 тис. грн. з місцевого бюджету. За рахунок коштів субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів та за сприяння народного депутата України Олеся Довгого (325 тис. грн.) було придбано інтерактивне обладнання та меблі.  На суму 53 тис. грн. коштів державної субвенції на розвиток інклюзивної освіти придбано розвивальні ігри.

8 лютого  до ресурсної кімнати Олександрівської ЗШ І-ІІІ ст. № 1 "КЗ Олександрівське НВО №1” завітали голова Олександрівської РДА Ольга Борота, голова Олександрівської районної ради Григорій Гончаренко, начальник відділу освіти Олександрівської РДА Сергій Тимко, помічники-консультанти народного депутата України Олеся Довгого, Андрій Клименко та Катерина Бондаренко. В ході  візиту гості ознайомилися з організацією роботи з особливими дітьми у ресурсній кімнаті та відвідали корекційно-розвиткові заняття.

Діти з особливими освітніми потребами мають змогу краще засвоювати навчальний матеріал за допомогою команди психолого-педагогічного супроводу. За кожною дитиною з особливими освітніми проблемами, а їх 12, закріплений асистент вчителя. Вузькопрофільні спеціалісти практичний психолог, соціальний педагог та вчитель-логопед, які  коригують мовлення, розвивають логіку, мислення та уяву під час навчального процесу, особлива увага приділяється створенню сприятливих умов для особистісного  розвитку, адаптації, соціалізації здобувачів освіти.

Переглядів: 302 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024