П`ятниця, 19.04.2024, 07:53
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 22 » ЗНАКОВА ДАТА ДЛЯ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОГО РАЙОНУ
14:41
ЗНАКОВА ДАТА ДЛЯ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОГО РАЙОНУ
 
      Знаковою датою для Олександрівського району назвав 21 жовтня 2013 року голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв. Цього дня в селі Підлісному відкрито комбіноване овочесховище плодоовочевої продукції, зведене ФГ”Агроекохолод”. Будівництво овочесховища розпочалось в 2011 році Його введення було заплановане на 2013 рік. Об’єкт розрахований на зберігання 10 тисяч тонн овочевої продукції. В подальшому тут планується виготовлення також напівфабрикатів, овочевих сумішей. З набранням потужностей на підприємстві буде працевлаштовано близько ста осіб. Уже зараз тут працює 80 осіб. 
      Участь у відкритті цього важливого для нашого району об’єкта взяв голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко. Виступаючи перед присутніми численними гостями, які прийшли на цю неординарну подію, керівник області висловив привітання та подяку всім, хто доклав зусиль і коштів для відкриття такого важливого для кіровоградського регіону сховища плодоовочевої продукції.
     
- Це овочесховище дасть нові робочі місця, нову якість продукції для споживачів. На цьому наголошує і Президент України. За його ініціативи розроблено державну програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, запроваджено ефективні механізми підтримки галузі сільського господарства. Кіровоградщина має великий аграрний потенціал з вирощування зернових сільськогосподарських культур. Сьогодні настав час розвивати інші галузі сільськогосподарського виробництва, зокрема займатися овочівництвом та переробкою вирощеної сировини. Тому зведення великих овочесховищ та переробних підприємств є на сьогодні пріоритетним завданням у державі. І введення в експлуатацію овочесховища в селі Підлісному - свідчення нового підходу до подальшого розвитку сільськогосподарської галузі. І в цьому напрямку робота в області буде продовжуватись, наголосив Андрій Ніколаєнко.
   - Ми добилися поставленого завдання. Сьогодні ми в районі відкриваємо найбільше в області та, мабуть, і в Україні овочесховище, - сказав голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв на урочистому заході. - Ми це зробили незважаючи на різні негаразди і недовіру скептиків. Влада у районі добилася, аби це потужне підприємство запрацювало саме на Олександрівщині. Цей інвестиційний об’єкт був внесений в програму „Центральний регіон -2015”. І тепер до сотні наших людей матимуть постійну роботу. І це вкрай важливо, як і те, що за такими об’єктами переробки майбутнє аграрного сектора економіки, а відповідно подальший розвиток Олександрівщини, - підкреслив керівник району.
   
Очільник області Андрій Ніколаєнко разом з керівниками району Валерієм Авксентьєвим та Василем Скляренком урочисто перерізали стрічку перед входом в овочесховище та разом усіма присутніми оглянули новобудову. Всіх вразили великі сучасні бокси для зберігання овочевої продукції та фруктів. Окремі з них уже заповнені. З Чернігівщини на зберігання завезено картоплю, з Полтавщини - капусту. Проте, за словами керівника „Агроекохолоду” Олега Лисенка, вже з наступного року планується налагодити на території Олександрівського району виробництво власної продукції. Це сприятиме розвитку овочівництва в районі, створить додаткові робочі місця та забезпечить надходження до місцевих бюджетів. Саме ці позиції є ключовими в програмі „Центральний регіон-2015” та президентській програмі „Україна для людей”. 
     На овочесховищі встановлено найсучасніше обладнання голландського виробництва. Завдяки цьому буде забезпечено високу якість зберігання продукції.
       
Після відкриття овочесховища голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко разом з керівниками району побував у ФГ”Дєдов”, оглянув потужний зерновий елеватор ємністю 34 тисячі тонн. Господарство спеціалізується на вирощуванні зернової кукурудзи. У цьому році кукурудза займає в господарстві 3600 гектарів з 5605 гектарів землі , що знаходиться в обробітку. Елеватор зведено за власні кошти підприємства. Його будівництво завершено в цьому році.

Переглядів: 535 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024