Середа, 24.04.2024, 07:06
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 12 » ВЛАДА НЕ СТОЇТЬ ОСТОРОНЬ МЕДИЧНИХ ПРОБЛЕМ У РАЙОНІ
12:32
ВЛАДА НЕ СТОЇТЬ ОСТОРОНЬ МЕДИЧНИХ ПРОБЛЕМ У РАЙОНІ

У понеділок голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв разом з головою районної ради Василем Скляренком провів робочу нараду у центральній районній лікарні за участі головного лікаря Олександра Клубнікіна, його заступника по лікувальній частині Миколи Куценка та лікарів пологового і хірургічного відділень з питання надання якісних медичних послуг населенню.

На сьогодні у галузі сільської медицини досить злободенною є проблема забезпечення кадрами. Що в свою чергу позначається на стабільній діяльності медичних закладів. У такій ситуації досить важливим є належна організаційна робота адміністрації лікарні та особиста відповідальність кожного медичного фахівця, аби недостатність кадрів лікарів не позначилась на обслуговуванні пацієнтів, наголосив на нараді керівник району і підкреслив , що влада не стоїть осторонь гострих проблем   медичній галузі в районі. А разом з адміністрацією лікарні активно шукає шляхи  для  залучення в медичний заклад лікарів-фахівців, створення їм належних умов для роботи  та забезпечення житлом.

Нині непроста ситуація з лікарським складом у хірургічному відділенні. Терміново потрібно ще хоч би одного лікаря-хірурга та лікаря-анестезіолога для стабільної роботи відділення хірургії, проведення планових оперативних втручань та надання екстреної хірургічної допомоги, аби не було нарікань на роботу медиків з боку пацієнтів та вищих медичних інстанцій.

Донедавна така ситуація складалася і в пологовому відділенні, де працював лише один лікар-гінеколог. З початку цього тижня таку напруженість знято. До роботи в пологовому відділенні приступив ще один  лікар-гінеколог Татаренко , який має значний досвід роботи і вже повністю надає фахову медичну допомогу.

У ході наради прозвучала обнадійлива інформація від головного лікаря  про те, що найближчим часом у лікарню прийдуть ще два лікарі – хірург та  анестезіолог, завдяки чому буде знято напруженість у роботі  хірургічного та  реанімаційного відділень.  

А поки нестача кадрів не повинна позначатись на обслуговуванні пацієнтів, наданні якісної допомоги хворим у цих відділеннях. І це в першу чергу залежить від високої лікарської відповідальності у нинішній ситуації та сумлінного виконання лікарями своїх професійних обов’язків.

Такий підсумок спільної наради за участі влади та медичних  фахівців.
Переглядів: 572 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024